Paikalliset

Pirkkala kehittyy kovalla vauhdilla – pormestari avaa kunnan tulevaisuuden näkymiä: "Vahva ja yhteisöllinen"

Kunnassa on käynnissä useita mittavia ja kauaskantoisia hankkeita, kertoo pormestari.

Marko Jarvalla on vahva usko Pirkkalaan.

Joonas Alanne

Pirkkalan pormestari Marko Jarva, 52, (kok.) aloitti tehtävässään kesäkuussa 2017. Kunnassa katsotaan tällä hetkellä vahvasti tulevaisuuteen. Meneillään on mittavia suunnittelu-, kaavoitus- ja rakentamishankkeita, ja innostuneen oloinen pormestari selittää niistä pyytämättäkin mielellään.

Kunnan toimintaa ja päätöksentekoa ohjaavat vuoteen 2021 viisi teemaa, jotka ovat työ, talous, ympäristö, hyvinvointi ja asenne. Vaikka soteen ja maakuntavaaleihin liittyvä epävarmuus häiritseekin pitkän tähtäimen suunnittelua, hänellä on selkeä visio kunnan tulevaisuudesta.

Yhtenä merkittävimmistä hankkeista seuraavan viiden vuoden ajan tulee olemaan keskustan voimakas uudistaminen ja rakentaminen.

– Pirkkala on tulevaisuudessa vahva ja yhteisöllinen paikka, jota rakennetaan pikkuhiljaa konkreettisten asioiden kautta, arvioi Jarva.

Pormestari luonnehtii Pirkkalaa ”edelleen hyvin puutarhamaiseksi, pieneksi kunnaksi voimakkaasti kasvavalla kaupunkiseudulla”.

– Pirkkala ei ole nukkumalähiö vaan Pirkkala on paikka, jossa on asiat verrattain hyvin ja asukkaat ovat aika tyytyväisiä.

Kunnan sijainnin merkitystä ei kannata väheksyä.

– Se ei ole varsinaisesti vahvuus, mutta se auttaa meitä. Itse asiassa Tampereen kaupunkiseutu kasvaa tällä hetkellä yhtä vahvasti kuin pääkaupunkiseutu ja niin kauan kuin se on hallittua niin se on tietysti positiivinen asia.

Haasteena hän pitää kunnan pientä kokoa.

– Maapolitiikka saa keskimääräistä suuremman roolin kaavoitukseen ja maanhankintaan liittyen.

Politiikka on ollut aina osa Jarvan elämää. Hänen isänsä oli toimittaja ja äitinsä kunnan palveluksessa. Hänen nuorempi veljensä Kimmo Jarva vaikuttaa tällä hetkellä Lappeenrannassa kaupunginjohtajana.

– Ajankohtaiset asiat olivat hyvin tärkeässä roolissa kotona. En kuitenkaan kokenut enkä vieläkään koe itseäni kovin poliittiseksi henkilöksi, toteaa Marko Jarva.

Hän kertoo olevansa perheensä ainoa, joka ei ole lukenut kuntapolitiikkaa tai yhteiskuntatieteitä. Hänellä on tekninen koulutus. Jarva on työskennellyt erilaisissa tehtävissä erikokoisissa yrityksissä ihmisten ja verkostojen parissa.

– Kun tulin tähän hommaan, minulta kysyttiin, että miltä noin valtava työnkuvanmuutos tuntuu. Sanoin silloin etukäteen ja nyt voin sanoa lyhyellä kokemuksella, ettei se loppujen lopuksi ole kovin paljon muuttunut. Tässäkin työssä tavataan ihmisiä, kuunnellaan ja neuvotellaan asioista. Koen, että työtaustastani on ollut hyötyä.

Pormestari Marko Jarva

Syntynyt Tampereella 1966 ja varttunut Ylöjärvellä.

Muutti Pirkkalaan Espoosta vuonna 2000.

Valittiin Pirkkalan pormestariksi kesäkuussa 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tällainen on pirkkalalaisten "yhteinen olohuone" – lämpöeristetty ja tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön3.12.2018 18.00
Tuleeko Pirkkalasta padelin suomalainen keskus? – "Kiva laji"18.11.2018 14.00
Finnparkin kehittämä pysäköintisovellus on nyt kovassa vedossa – Moovy tulee käyttöön myös Pirkkalan lentokentällä3.11.2018 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat