Paikalliset

Ex-nokialainen Patrick vaihtoi alaa ja ryhtyi makkaramaakariksi – Pohjana vanhat perhereseptit

Perheyritys valmistaa makkaroita Tampereen Ikurissa.

Sausages Finlandin Patrick Rafferty esittelee boerewors-makkaraa.

Joonas Alanne

Tampereen Ikurissa toimiva Sausages Finland on erikoistunut valmistamaan makkaroita, lihapullia ja ribsejä. Tuotteiden maussa mainostetaan olevan vahva eteläafrikkalainen vivahde.

Ei ole varsinaisesti yllättävää, että näin itseään markkinoivan perheyrityksen perustaja on Etelä-Afrikasta perheensä kanssa Suomeen muuttanut Patrick Rafferty, joka tutustui makkaran valmistamisen jaloon taitoon lapsena perheensä sukutilalla. Yrityksen verkkosivujen mukaan taidot ovat siirtyneet suvussa eteenpäin ainakin kuuden sukupolven ajan.

Suomeen Rafferty päätyi töiden perässä vuonna 1999. Hän ehti tehdä pitkän uran Nokialla mutta jatkoi samalla makkarantekoa harrastuksena.

– Toin kotoa tuomiani makkaroita töihin lounaaksi. Kun laitoin ne mikroon, koko kerroksen täytti hyvä tuoksu, ja työkaverit tulivat kyselemään, että mitä minulla on, hän kertoo.

Rafferty joutui jättämään Nokian vuonna 2016 ja päätti pitkän pohdinnan jälkeen alkaa työkseen valmistaa makkaroita. Vuotta myöhemmin hän perusti Sausages Finlandin.

– Se, mitä olin luullut vaikeimmaksi osaksi, osoittautuikin helpoksi, koska meidän piti vielä hankkia tarvittavat luvat Eviralta ja muilta tahoilta. Se oli vaikeaa kielimuurin vuoksi, mutta jatkettuamme sinnikkäästi soittamista saimme lopulta kaikki paperityöt hoidettua, ja tilat löydettyämme pystyimme aloittamaan makkaran valmistamisen.

Suurin osa makkaroista on saanut alkunsa vanhojen perhereseptien pohjalta, joita on sittemmin kehitetty suomalaisen maun mukaisiksi.

Toiminnan perustan muodostaa vakava suhtautuminen tuotteen tuoreuteen. Makkaroita ei valmisteta käyttövalmiiksi vaan raaka tuote pakastetaan välittömästi odottamaan loppukäyttäjää.

Makkaroissa on vähän tai ei ollenkaan säilöntäaineita, stabilaattoreita tai elintarvikevärejä. Lähes kaikki tuotteet ovat myös gluteenittomia ja laktoosittomia eivätkä ne sisällä maito- tai kananmunaraaka-aineita.

– Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Meillä on Hyvää Suomesta -merkki, mikä on minusta hienoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat