Paikalliset

Mikä sinusta tulee isona, Teppo Numminen? – "Mää hoidan omia asioitani"

JÄÄKIEKKO 1372 NHL-ottelun mies ei kerro, mitä aikoo seuraavaksi ruveta elämässään tekemään.

Viime vuonna 50 vuoden ikään päässyt Teppo Numminen on palannut takaisin Tampereelle asumaan. Mies ei osaa vielä sanoa, mikä hänestä tulee isona.

Pekka Ruissalo

Heinäkuun kolmas päivä vuonna 1968 Tampereella syntyi mies, josta sittemmin varttui varsin kovan luokan kiekko-osaaja ja ympäri maailmaa tunnettu kasvo. Hän on Teppo Numminen, jonka peliura päättyi rapakon takana keväällä 2009.

Nyt Numminen perheineen on tehnyt paluun juurilleen Tampereelle. Tamperelaisen lukijat ovat raportoineet nähneensä entisen puolustajan monta kertaa Stockmannin yläkerrassa lounaalla.

– Joo, me olemme asuneet nyt kolme vuotta Tampereella. Kun 27 vuotta asuu Pohjois-Amerikassa, alkaa kaivata kotiinkin jossain vaiheessa. Lapset ovat syntyneet Yhdysvalloissa, joten totta kai tämä on iso muutos.

Muutto Suomeen oli puolustajalegendan perheelle kuitenkin selvä asia.

– Halusimme tulla tänne päin, että lapset saavat varttua Suomessa. Olisimme voineet jäädä sinnekin, mutta halusimme tulla Suomeen. Isovanhemmat ovat tietysti yksi tärkeä osasyy. He voivat olla nyt keskeisesti osa arjessamme, mitä he eivät aiemmin voineet olla.

Mutta mitä kuuluu Teppo Nummiselle? Entisistä saman joukkueen pelikavereista Teemu Selänne viihtyy yhä tiiviisti julkisuudessa, Numminen ei käytännössä ollenkaan.

– En tiedä, mikä minusta tulee isona. Nyt mää hoidan omia asioitani. Mulla on kaikennäköisiä pieniä juttuja. Ne eivät liity kiekkoon. Toki kun poika pelaa, olen viisi kertaa viikossa jäällä D-junioreiden kanssa, Numminen paljastaa.

Keskeisen eron peliuran ja siviilielämän välillä Numminen on huomannut nopeasti.

– On niin paljon kaikenlaisia omia juttuja nyt, joita pitää hoitaa ja niissä menee paljon aikaa. Kun pelasi, oli ihmisiä jotka hoitivat asioitasi mutta nyt kun peliura on ohi, pitää hoitaa itse omat asiansa, entinen pelimies vertailee elämäänsä ennen ja nyt.

Satojen NHL-matsien Numminen on edelleen tuttu ja kysytty kasvo kiekkopiireissä. Sen hän sai havaita, kun NHL:n Global Series kävi Helsingissä. Entisen huippupuolustajan kommentit kiinnostivat laajalti.

– Oli kiva olla siinä tutussa ympäristössä. Kaikki puhuivat englantia ja oli tuttu tunnelma. Kun lähti sieltä perheen kanssa kotiin, oli vähän outo olokin kun tuttu, iso koneisto tuli Amerikan mantereelta vastaan. Siipiä emme syöneet, vaikka lapset varmasti olisivatkin niistä tykänneet, Numminen nauraa.

Teppo Numminen

Syntynyt Tampereella heinäkuussa 1968. Muutti perheensä kanssa Yhdysvalloista takaisin Tampereelle kolme vuotta sitten.

Pelasi NHL:ssä kausina 1988–2009. Edusti Winnipeg Jetsiä, Phoenix Coyotesia, Dallas Starsia ja Buffalo Sabresiä.

Perheeseen kuuluu vaimo Ann-Maarit ja kolme lasta. Teppo Nummisen isä on entinen huippuvalmentaja Kalevi Numminen.

Voittanut kolme olympiamitalia, World Cupin hopean sekä kolme Suomen-mestaruutta Tapparassa vuosina 1986-1988.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teppo Numminen iloitsi katsomossa, kun Barkov ja Laine ottivat Helsingin haltuun – Nyt hän pelaa perjantaina hyväntekeväisyysottelussa Tampereella, katso video8.11.2018 18.00
Patrik Laineen superviikko sai odotetun kruunauksen27.11.2018 08.39
Oho! Tuttu suomalaisnimi johdossa 3 eri NHL-tilastossa – eikä se ole Laine, Rantanen tai Rinne27.11.2018 09.02

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat