Paikalliset

Teatteriarvio: Puotila saa yleisön nauramaan!

TEATTERIARVIO Ilmiömäinen imitaattori tuo näyttämölle toinen toistaan osuvampia hahmoja aina Sauli Niinistöstä Kimi Räikköseen.

Jukka Puotila on esittänyt päivitettyä esitystään vuodesta 2003 tyytyväisille katsojille. Harvoin saa niin makeasti teatterissa nauraa.

Pitkään aikaan ei teatterissa ole ollut niin hauskaa kuin Jukka Puotilan yhden miehen show’ssa. Enkä ollut nauramassa yksin – koko katsomo ulvoi ja hihitteli.

Ensimmäinen Puotila-show nähtiin jo vuonna 2003. Komediateatterin Panu Raipia sai idean ja se on kantanut jo 15 vuotta. Esityksiä ja kiertueita on pitkin maata eikä suosiolle näy loppua.

Jukka Puotila on maan parhaita, ellei paras, imitaattori ja todella valovoimainen näyttelijä. Kun nämä yhdistyvät rentoon ja aitoon omana itsenään oloon näyttämöllä, syntyy hämmästyttävä vuorovaikutus.

Puotila saapuu lavalle pari minuuttia myöhässä ja pyytelee anteeksi: ”Näin tuolla takahuoneessa peilin ja pelästyin. Elääköhän sitä edes niin vanhaksi, mitä näyttää!”

Pienen itseruoskinnan jälkeen hän taluttaa esiin Hjallis Harkimon, Paavo Väyrysen, Erkki Tuomiojan, Jörn Donnerin, Esko Ahon, Teuvo Hakkaraisen, Nalle Wahlroosin, Jussi Niinistön, Timo Soinin, Matti Vanhasen, Juha Sipilän ja Paavo Lipposen. Osansa saavat myös Tarmo Manni, Kyllikki Forssell, Brita Kekkonen, Jouko Turkka, Vesa-Matti Loiri ja Antti Tuuri. Iloa irtoaa urheilun puolelta Kimi Räikkösestä, Teemu Selänteestä, Antero Mertarannasta, Kaj Kunnaksesta, Matti Nykäsestä ja Paavo Noposesta juontamassa Aira Samulinin kulkua hänen luokseen.

Presidenteistä hersyvin on Sauli Niinistö, joka on Puotilan luomuksena ilmiömäinen tuimine silmineen ja jokeri-hymyineen.

Puotila on tarkkaan kuunnellut ja tutkinut esikuviaan eikä tee heistä pelkästään näköisiä tai kuuloisia – hän onnistuu löytämään heistä ytimen. Hän ei pilkkaa kohteitaan, vaan käsittelee heitä hyväntahtoisesti.

Näyttelijä ei säästä itseäänkään vaan valottaa hersyvästi omaa ja perheensä elämää.

Vaikka Jukka Puotila tunnetaan suuren yleisön keskuudessa erityisesti koomikkona ja imitaattorina, hän on myös loistava näyttelijä. Teatterikesässäkin nähty Kansallisteatterin esitys Kuningas kuolee on piirtynyt mieleen unohtumattomana. Riipaisevassa loppukohtauksessa Puotilan kuningas istuu alasti hitaasti pimenevällä näyttämöllä vallasta ja elämästä riisuttuna.

Jukka Puotila

63-vuotias

näyttelijä, koomikko, imitaattori

vaimo Anneli, kolme poikaa, lastenlapsia

eläkkeelle vuonna 2015 Suomen Kansallisteatterista 34 vuoden jälkeen

lukuisia rooleja myös elokuvissa ja televisiossa, mm. Ruusun aika, Kotikatu, Keisari Aarnio, Putous

Pro Finlandia-palkinto vuonna 2015

vieraillut usein Tampereen Komediateatterissa ja ensi kesänä mukana Ray ja Michael Cooneyn farssissa Voi veljet!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teatteriarvio: Vanhoja poikia henkii lämpöä14.11.2018 19.00
Teatteriarvio: Suurten tunteiden Anna Karenina26.10.2018 19.00
Teatteriarvio: Tämä toimii hyvin pikkujoulukaudella29.9.2018 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat