Paikalliset

Siivouspalvelu lakkaa alle 75-vuotiailta – Vanhusneuvosto vastustaa

Lotta Åberg

Tampereen vanhusneuvoston mielestä siivouspalvelujen lakkauttaminen alle 75-vuotiailta vaarantaa monen heikossa asemassa olevan henkilön kotona asumisen. Ikäraja ei ole asianmukainen tapa määrittää palvelua, vaan päätös palvelun myöntämisestä tulisi perustua palvelutarpeen arviointiin.

Tampereen vanhusneuvosto päätti kokouksessaan tiistaina vastustaa sosiaali-ja terveyslautakunnan tekemää talousarviolinjausta tukipalveluna myönnettävä siivouspalvelun suhteen. Sosiaali- ja terveyslautakunta linjasi, että harkinnanvaraisiin kuljetuspalveluihin ja tukipalveluna myönnettävään siivouspalveluun asetetaan 75 vuoden ikäraja, olemassa olevan tuloraja- ja toimintakykykriteereiden lisäksi. Ikäraja tulisi voimaan 1.1.2019 alkaen. Ikäraja on osa talouden tasapainottamistoimia, joista on sovittu vuoden 2019 talousarvioesityksen käsittelyn yhteydessä. Tämä 75 vuoden ikäraja on lisätty kotihoidon kriteereihin.

Vanhusneuvoston mukaan tukipalveluna siivouspalvelua saavat vain erittäin pienituloiset, koska palvelut on jo tähänkin saakka myönnetty vain tulorajoihin mahtuville henkilöille. Nämä asiakkaat eivät pysty ostamaan yksityisiltä siivousfirmoilta siivousta, eivätkä he hyödy kotitalousvähennyksestä, koska vähennys tehdään veroista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat