Paikalliset

Vasemmistoliitolta muutosesityksiä Tampereen talousarvioesitykseen: Tuloveroprosenttia ylös, lisää rahaa Nekalan kirjastoon

Vasemmistoliitto

Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä on jättänyt useita muutosesityksiä maanantaina käsittelyssä olevaan talousarvioesitykseen. Niitä on muun muassa se, että tuloveroprosenttia nostetaan yhdellä prosenttiyksiköllä, Nekalan kirjaston toiminnan turvaamiseen osoitetaan 100 000 euroa ja talouden tasapainottamisohjelman yhteydessä tehtyjen asiakasmaksukorotusten perumiseen osoitetaan 450 000 euroa.

– Hoitotarvikejakelun kriteerien tiukentamisesta luopumiseen osoitetaan 200 000 euroa, tehostetun palveluasumisen hoitajamitoituksen tiukentamisesta luopumiseen osoitetaan 450 000 euroa ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten rajoittamisesta luopumiseen osoitetaan 160 000 euroa, esityksiin kuuluu.

Lisäksi Vasemmistoliitto on tehnyt esityksen siitä, että lastensuojeluun osoitetaan 160 000 euron lisämääräraha henkilökunnan palkkaamiseksi, lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin osoitetaan 160 000 euron lisämääräraha ja joukkoliikenteen lipunhintojen noston perumiseen osoitetaan 300 000 euroa.

– Näiden muutosesitysten yhteenlaskettu vaikutus on tulojen kasvaminen 36 miljoonalla eurolla, mikä riittää saamaan Tampereen kaupungin talouden tasapainoon ja tuloksen positiiviseksi.

– Menokasvua voidaan hillitä, mutta se edellyttää palvelutuotantoon panostamista eikä sen leikkaamista. Katse on kohdennettava sinne mistä ongelmat johtuvat: tuloihin. Veronkorotus on ainoa varma tapa saada kaupungille lisätuloja. Verot jakavat myös talouden taakkaa oikeudenmukaisemmin tamperelaisten kesken, toisin kuin maksujen korotukset, jotka kohdistuvat raskaimmin sairaisiin, vanhoihin ja köyhiin, pohjusti valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat