Paikalliset

Tesoman surmatyön tunnustanut 24-vuotias mies kertoi kohtalokkaasta illasta esitutkinnassa, kärsi harhoista – "Periaatteessa se olisi voinut olla kuka vaan"

Tesomalla sattuneesta henkirikoksesta syytetty mies kertoi poliisille esitutkinnassa kärsineenä tekopäivänä harhoista.

Pekka Ruissalo

Tesomalla joulukuussa 2014 sattuneen, 40-vuotiaan perheenisän hengen vaatineen surmatyön myöntänyt 24-vuotias tamperelaismies kertoi esitutkinnassa kohtalokkaasta joulukuun illasta. Mies kertoi, että hänellä oli ollut tekopäivänä harhaisuutta.

Harhoja oli ollut niin näön, kuulon kuin tunnonkin osalta. Asia selviää poliisin esitutkintamateriaalista, joka tuli julkiseksi torstaina tapauksen oikeuskäsittelypäivänä. Lisäksi miehen elämää varjostivat päihteet, joita mies oli käyttänyt teini-ikäisestä asti. Erikseen hän mainitsi poliisille kannabiksen käytön.

Avioeroperheen lapsi poistui pakkaseen joulukuisena sunnuntaina selässään reppu ja tupessa taisteluveitsi vyöllä, takin alla. Siinä oli 18 senttimetrin pituinen terä. Mies oli alkanut kantaa sellaista mukanaan, koska ajatteli olevansa hyödyksi jos hän sattuisi näkemään jonkun väkivallanteon.

Myöhään sunnuntai-iltana, lähellä Tesoman jäähallia mies tapasi täysin sattumalta 40-vuotiaan perheenisän, joka oli palaamassa siskonsa luokse baarireissulta. Tuo tapaaminen oli kohtalokas. Harhat iskivät jälleen päälle – dramaattisin seurauksin.

– Koin hänet uhkaavaksi, koska aistimaailma oli kaatunut eli minulle tuli näitä harhoja, joista olen kertonut aiemmin.

Isokokoinen mies sanoi lyöneensä koko voimallaan. Hetkeen saattoi kytkeytyä myös pettymystä vanhempien avioerosta, joka tapahtui miehen isän aloitteesta. Mies löi täysin yllättynyttä, vastarintaa tekemätöntä miestä taisteluveitsellä kahdeksan kertaa.

– Minulla on miehiä kohtaan vähän huonot oletukset, koska isäni on jättänyt meidät. Tulen kyllä miestenkin kanssa toimeen, mutta naisten kanssa paremmin.

Teon jälkeisinä päivinä mies yritti jatkaa elämäänsä tavanomaiseen tapaan.

– Varmaan pelasin tietokonepelejä ja mitä nyt normaalistikin tein. Yritin jatkaa elämääni normaalisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Mitä sä nyt oikein aiot?" – Seuraavaksi surmaaja iski perheenisää Tesoman yössä kahdeksan kertaa puukolla, katso video8.11.2018 10.19
Tesoman henkirikoksen tunnustanut todettiin syyntakeettomaksi – Mikäli oikeus hyväksyy tuloksen, mies jätetään tuomitsematta rangaistukseen8.11.2018 12.44
Tesoman-surmasta epäilty astuu oikeuden eteen torstaina kello 9 – Syytenimikkeenä tappo8.11.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat