Paikalliset

Atanas Aleksovski toimitti julkisuuteen dramaattisen tiedonannon, vetäytyy kaupunginhallituksen ja konsernijaoston luottamustehtävistä – "Keskityn työhöni Kotilinna-säätiössä", lue koko tiedote tästä

Atanas Aleksovski toimitti julkisuuteen dramaattisen tiedonannon.

Petteri Mäkinen

Atanas Aleksovski (sd.) jättää luottamustehtävänsä kaupunginhallituksessa ja konsernijaostossa oikeusprosessin ajaksi

Aleksovski toimitti julkisuuteen asiaan liittyvän tiedonannon tänään.

- Sanotaan että ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Politiikassa näin ei kuitenkaan ole. Haluan antaa arvostamilleni kaupunginhallituksen ja konsernijaoston päätöksentekijöille mahdollisuuden tehdä työtään ilman että minua koskevat puheet ovat rasitteena Tampereen asioiden hoidossa, kirjoittaa Aleksovksi.

Aleksovski ei myöskään asetu ensi keväänä eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Demarien valtuustoryhmä esitti, että Atanas Aleksovski vetäytyisi kaupunginhallituksen ja sen konsernijaoston luottamustehtävistä oikeusprosessin ajaksi.

Aiemmin hän on jättäytynyt pois demarien valtuustoryhmän ja Finnparkin hallituksen puheenjohtajuuksista.

Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana Aleksovski jatkaa toistaiseksi.

Kotilinnasäätiöllä ei ole oikeudenkäynnissä vaatimuksia Aleksovskille. Säätiön mukaan Aleksovskin toiminta on ollut sen edun mukaista ja hän on voinut perustellusti olla siinä käsityksessä, että siirrolle oli kaupungin suostumus.

Aleksovksi kiistää Kotilinnasäätiön tonttikauppoihin liittyvän syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä.

- Odotan edessä olevaa oikeuskäsittelyä rauhallisin mielin. Suomi on hieno ja arvokas maa. Uskon siihen, että oikeusvaltio toimii ja totuus tulee aikanaan esiin. Minulla ei ole mitään salattavaa, hävettävää tai pelättävää, kirjoittaa Aleksovski.

 

Tamperelainen julkaisee Aleksovskin tiedonannon tässä kokonaisuudessaan.

Atanas Aleksovski: Vetäydyn kaupunginhallituksen ja konsernijaoston luottamustehtävistä käräjäoikeuden oikeusprosessin ajaksi

 Sanotaan että ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Politiikassa näin ei kuitenkaan ole. Haluan antaa arvostamilleni kaupunginhallituksen ja konsernijaoston päätöksentekijöille mahdollisuuden tehdä työtään ilman että minua koskevat puheet ovat rasitteena Tampereen asioiden hoidossa.

Olen myös päättänyt, etten ole ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa. Keskityn työhöni tamperelaisten ikäihmisten asuinmahdollisuuksien kehittämiseksi Kotilinna-säätiössä ja aion nauttia vapaa-ajasta perheeni kanssa. Aika kohun keskellä on ollut heille raskas kokemus.

Odotan edessä olevaa oikeuskäsittelyä rauhallisin mielin. Suomi on hieno ja arvokas maa. Uskon siihen, että oikeusvaltio toimii ja totuus tulee aikanaan esiin. Minulla ei ole mitään salattavaa, hävettävää tai pelättävää. Olen tehnyt ja teen työtäni ajatellen säätiön asukkaiden ja säätiön etua. En ole saanut mitään henkilökohtaista etua ja kaikki toimia koskevat päätökset on tehty säätiön hallituksessa yksimielisesti.

Toivon palaavani oikeusprosessin jälkeen yhteiskunnallisen toiminnan pariin.

Meneillään oleva prosessi on opettanut minulle paljon. Kun tulevaisuudessa kohtaan kohun keskelle joutuneen ihmisen, menen hänen luokseen ja kysyn häneltä millaisena, mikä on hänen näkökulmansa tapahtumiin. Ihmisen kuuleminen ja kuunteleminen on tärkeää, ennen kuin muodostamme heistä ja heidän toiminnastaan mielipiteemme.

 Atanas Aleksovski
Tampereella 8.11. 2018

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tampereen SDP:n maratonkokous päätti: Valtuustoryhmä esittää, että Aleksovski vetäytyisi kaupunginhallituksesta ja konsernijaostosta6.11.2018 08.34
Atanas Aleksovski jatkaa Kotilinnasäätiön johdossa toistaiseksi – Jatkosta keskustellaan vielä omaistajaohjauksen kanssa2.11.2018 11.19
Atanas Aleksovski jättäytyy pois valtuustoryhmän sekä Finnparkin puheenjohtajuudesta oikeuskäsittelyn ajaksi – "On tehnyt asiassa oman ratkaisunsa"30.10.2018 14.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat