Paikalliset

Terveysasemien kiireaikoja lisätään Tampereella

Terveysasemien kiireaikoja lisätään Tampereella.

Tamperelaisten hoitoon pääsyä kiireellisissä asioissa omalle terveysasemalle helpotetaan. Kaikille terveysasemille lisätään päivystysaikoja. Myös terveysasemien toimintatapoja muutetaan. Joskus asia voi hoitua ilman vastaanotolla käyntiäkin esimerkiksi puhelimessa.

Tamperelaisen sairastuessa ensisijainen hoitopaikka on oma terveysasema. Sairaanhoitaja arvioi aina hoidon tarpeen joko puhelimessa tai terveysasemalla.

Kiireellisissä hätätapauksissa auttaa Tays Ensiapu Acuta. Acutassa hoidetaan äkillisesti loukkaantuneet ja sairastuneet potilaat, joita ei voida hoitaa terveysasemilla.

Jos Acutassa hoitaja arvioi, että tamperelainen potilas ei tarvitse välitöntä hoitoa, hänen ei tarvitse jäädä jonottamaan Acutaan vaan hänelle pyritään järjestämään aika seuraavaksi päiväksi omalle terveysasemalle.

Sairaanhoitaja arvioi puhelimessa tai terveysasemalla hoidon tarpeen ja varaa tarvittaessa vastaanottoajan hoitajalle tai lääkärille. Jos vaiva vaatii kiireellistä hoitoa, ajan saa omalle terveysasemalle tai sen ollessa suljettuna Hatanpään kiirevastaanotolle. Aika kiirevastaanotolle varataan terveyspalvelujen neuvonnasta 03 10023. Kiirevastaanotto palvelee vain ajanvarauksella arki-iltaisin kello 16–20 ja viikonloppuisin kello 10–16.

Mikäli olet epävarma onko hoitopaikkasi Tays Ensiapu Acuta vai oma terveysasemasi, kannattaa soittaa terveyspalvelujen neuvontaan 03 10023. Voit asioida myös suoraan omalla terveysasemallasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Terveysasema muuttuu päiväkodiksi Atalassa24.8.2018 08.32
Keskustan ja Hervannan uudet ostopalveluterveysasemat aloittavat keskiviikkona30.7.2018 15.00
Noin 30 000 tamperelaisen terveysasema muuttuu elokuussa – Katso täältä, koskeeko se sinua13.7.2018 12.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat