Paikalliset

Hämeenkadulle istutettiin ensimmäiset uudet puut – Tältä näyttää tuleva ratikka-Hämppi Tuulensuusta päin, katso kuva

Katuputia istutettiin Tuulensuuhun maanantaina.

Hämeenkadun ensimmäiset uudet katupuut on istutettu Tuulensuuhun.

Puistolehmuksia istutetaan Näsilinnankadun liittymästä Hämeenpuistoon päin yhteensä kymmenen, viisi kummallekin puolelle katua.

Uudet puistolehmukset on kasvatettu kaupungin taimistoilla ja taimien pituus on 4–5 metriä. Puut istutetaan yhtenäiselle, puulta toiselle jatkuvalle kantavalle kasvualustalle, jossa on entisiä puuistutuksia paremmat kasvuolosuhteet.

– Uusien puiden arvioitu elinikä on ainakin sata vuotta ja jopa enemmänkin, arvioi Tampereen kaupungin ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki.

Tamperelainen kävi jo tammikuussa tutustumassa uusiin puihin.

Tuulensuu on Hämeenkadun ensimmäinen kortteli, jossa raitiotie ja tuleva katurakenne alkavat hahmottua. Puiden istutuksen jälkeen työmaa-aitoja siirretään siten, että jalkakäytävä levenee.

– Tällä osuudella saa hyvän kuvan siitä, miltä Hämeenkadun raitiotie sekä uudet jalankulku-ja pyöräilyväylät sitten valmiina näyttävät, Lehtimäki toteaa.

Hämeenkadulle tullaan istuttamaan yhteensä 91 puuta eli enemmän kuin kadun varrella aiemmin kasvoi. Kaiken kaikkiaan raitiotien reitille tullaan istuttamaan satoja puita: 440 puistolehmusta, 84 rauduskoivua ja kymmeniä kappaleita muun muassa vuorijalavia, pylväshaapoja, vaahteroita, pylväspihlajia ja pilvikirsikoita. Puut istutetaan radan varteen koko reitille Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysille asti.

Tuulensuun korttelissa jatketaan säiden salliessa jalankulku-ja pyöräilyosuuksien kiveystöitä vuoden loppuun asti. Kadunrakentamistöiden tavoitteena on saada korttelin pohjoisreuna valmiiksi loppuvuoden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Hämeenkadulle pääsevä puu on valioyksilö" – Tamperelainen tutustui kaadettujen puiden korvaajiin20.1.2018 12.00
Hämeenkadulta kaadetaan tällä viikolla kuusi lehmusta – Tässä kasvaa uusia tilalle2.10.2017 13.10
Hämeenpuiston lehmuksia leikataan26.4.2018 11.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat