Paikalliset

Tampereen Kansi sai nimen! – Perustelu: "Ollut kaupunkilaisten käytössä jo noin kymmenen vuoden ajan eli hankkeen alusta alkaen"

Tampereen keskustaan rakennettava uusi alue saa nimen Tampereen Kansi.

Englanniksi alueen nimi on Tampere Deck.

Kansi ja Areena -hankkeen alueen nimisuunnittelu on ollut käynnissä jo jonkin aikaa ja erilaisia vaihtoehtoja on punnittu Tampereen kaupungin ja SRV:n yhteistyönä.

Rakennusyhtiö SRV:n toteuttamasta alustavasta nimitutkimuksesta saatiin hyödyllistä palautetta ja hyviä näkökulmia kansalaisilta, etenkin tamperelaisilta.

– Kyselyn vastauksissa ja siitä käydyssä keskustelussa korostui kaksi seikkaa, kertoo hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta.

– Nimen tulee olla selkeää suomea ja liittyä Tampereeseen. Kansi-nimi on ollut kaupunkilaisten käytössä jo noin kymmenen vuoden ajan eli hankkeen alusta alkaen. Se istuu hyvin sekä tamperelaiseen puheeseen ja kaupunkikuvaan. Kansi yhdistää Tampereen keskustan itä- ja länsipuolen. Nimi on tuttu ja sitä on helppo käyttää. Englanninkielinen versio Tampere Deck toimii erinomaisesti myös alueen ja Tampereen kansainvälisessä markkinoinnissa".

SRV:n varatoimitusjohtajaTimo Niemisen mukaan Kansi kuvaa hyvin kokonaisuuden perustaa ja ydintä.

– Kannen rakentaminen junaradan päälle ja kaupungin rakentamista sen päälle on tämän hankkeen osalta keskeistä ja omaleimaista. Hankkeen eri osat rakennetaan yhteiselle kannelle, joka muodostaa vahvan pohjan niin asumiselle, viihteelle kuin työnteolle. Kansi viittaa myös näköalatasanteeseen, viihteeseen ja asumiseen tai sitä voi ajatella alustana erilaisille toiminnoille, Nieminen kertoo.

Alueen nimi otetaan asteittain käyttöön eri yhteyksissä. Tämän lisäksi SRV tulee nimeämään Tampereen Kannen uudet asuintornitalot myöhemmin syksyllä 2018.

Kansi ja Areena -hanke liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen ja alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja Suomen suurin, noin 13 000-15000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena.

Areenan ravintolapalvelut tulee tarjoamaan Restamax, jonka lisäksi areenan yhteyteen rakennettava Lapland Hotelsin hotelli sekä Veikkauksen toinen kasino tarjoavat muita viihtymiselle varattuja tiloja. Paikalliset SM-liigajoukkueet Tappara ja Ilves pelaavat ottelunsa uudella areenalla liigakaudesta 2021–2022 alkaen.

Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, harjoitushalli, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan kohteeseen tulee arviolta jopa tuhat asuntoa.

Tampereen kannen nimi on nyt Tamperee Kansi. Mitä mieltä olet?

Kuvaava nimi, turha kikkailla. Keep It Simple, Stupid!
64% (87 ääntä)
Olisihan sitä voinut vähän mielikuvitusta käyttää...
36% (49 ääntä)
Ääniä yhteensä: 136

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kansi ja Areena -hankkeelle avataan esittelypiste Tampereen keskustaan28.8.2018 10.55
Tornitalo tulee lähes kiinni Sorin siltaan – Tältä Tampereen kansityömaalla näyttää nyt10.5.2018 08.00
Kansi ja Areena -hankkeen toteutussopimus allekirjoitettiin – "Nyt työt vasta alkavat!"1.6.2016 10.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat