Puheenaihe

Paidattomat palomiehet kampanjoivat nyt kissojen puolesta – kalenteri julki lauantaina

Juhana Vallas opiskelee Helsingin pelastuskoulussa ja on mukana vuoden 2019 Palomieskalenterissa. Kuvan löytökissa on jo saanut uuden kodin. Vallaksella itselläänkin on löytökissa Randy.

Kristi Vilmunen/ KVPhoto

Paidattomat palomiehet keräävät jälleen rahaa hyväntekeväisyyteen. Tällä kertaa avunkohteena ovat hylätyt kissat.

Launtaina julkaistu ensi vuoden Palomieskalenteri 2019 ryhtyi eläinsuojelun sanansaattajaksi ja otti osan kampanjakuvista niin, että yhteiskuviin päätyi palomiehiä Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesy:n hoidossa olevin hylättyjen kissojen kanssa.

Palomieskalenterin erikoiskampanjan kohteena ovat jo toista kertaa hädänalaiset lemmikit. Tänä vuonna teemana on kesäkissailmiö. Viime vuonna Palomieskalenteri 2018 auttoi rescue-koiria julkaisemalla kuvia ulkomailta Suomeen tuoduista katukoirista, joista useimmille löytyi tempauksen ansiosta koti.

Palomieskalenterin koko myyntituotto tilitetään joka vuosi verojen ja pakollisten kulujen jälkeen valitulle yleishyödylliselle taholle.

Yksi kalenteriin kuvatuista, Juhana Vallas opiskelee Helsingin pelastuskoulussa ja on mukana ensi vuoden kalenterissa ensimmäistä kertaa. Hänellä on itsellään 6-vuotias löytökissa Randy, ja Vallas onkin sitä mieltä, että aikuisen kissan ottamisessa on monia etuja.

– Eläinsuojista saa usein sisäsiistin, rokotetun ja madotetun lemmikin, joten käytännönläheinen ihminen säästää aikaa ja rahaa hankkimalla aikuisen eläimen pennun sijaan. Olisi tärkeää saada ihmiset ymmärtämään, miten yleistä kissojen heitteillejättö Suomessa on ja kuinka suuri merkitys uuteen kotiin pääsemisellä on yksittäisen eläimen kannalta, Vallas summaa.

Hesy:n Eläimen mittainen sitoumus -kampanja muistuttaa, että lemmikkiin tulee sitoutua sen koko eliniän ajaksi. Kissan kohdalla sitoutuminen voi tarkoittaa jopa 20 vuotta.

Kalenterin julkistamisjuhlia vietettiin lauantaina Apollo Live Clubilla Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vai että kukkahattutätejä? Sosiaalialan opiskelijat poseeraavat nyt pin up -kuvissa – "Paloaseman pojat innostuivat"11.11.2017 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat