Paikalliset

Lakko näkyy erityisesti kouluissa ja päiväkodeissa – JHL rajasi Tampereella lakon niin, etteivät toimet kohdistu kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin

LAKKO JHL on rajannut Tampereella lakon ulkopuolelle kaikkein heikoimmassa asemassa olevat.

Tampere ei pysty järjestämään ruokalistan mukaista ruokaa kaikkiin kouluihin ja päiväkoteihin maanantaina ja tiistaina. Kouluissa tarjolla on retkievästä ja päiväkodeissa lounaaksi syödään puuroa.

Arkistokuva/ Tuomas Rauhala

Moni tamperelaislapsi pakkaa maanantaina ja tiistaina kouluun omat eväät mukaan. JHL:n poliittinen lakko lamauttaa suurimman osan koulujen ja päiväkotien keittiöistä.

Ihan ilman ruokaa lapset eivät silti ole. Tampereen Voimian asiakkuuspäällikkö Tiina Tamiola kertoo, että kouluihin järjestetään retkieväiden tapaisia ruokia.

– Tarjolla on mehukeittoa, hedelmiä ja leipää. Tarjonta voi vaihdella eri paikoissa.

Tamiola suosittelee, että lapset ottavat evästä mukaan myös kotoa. Eväiden on oltava sellaisia, että ne säilyvät lämpimässä.

– Vanhemmat tietävät varmasti parhaiten, mikä eväs lapselle maistuu. Eväänä voi olla esimerkiksi täytetty voileipä.

Eväitä tehtäessä on syytä muistaa, ettei kouluissa voi lämmittää ruokia tai käyttää ruokalan astioita.

Myös iso osa päiväkodeista jää ilman ruokalistan mukaista ruokaa. Niissä tarjolla on muroja, maitoa, jugurttia, mehukeittoa, leipää ja hedelmiä. Lounasruokana tarjotaan puuro.

Tamiola muistuttaa, ettei Tampereen Voimia pysty toimittamaan kaikille koululaisille ja päiväkotilapsille erityisruokavalioiden mukaista ruokaa.

Vanhusten puolesta huolta ei tarvitse kantaa. Tamiola kertoo, että heti alusta asti oli selvää, ettei lakko kohdistu kaikkein heikoimmassa oleviin.

Lakko ei siis vaikuta sairaaloiden, vanhainkodin, asumis- ja kotiateriapalveluiden sekä erilaisten erityisryhmien kuten kehitysvammaisten ateriapalveluihin. Ateriat valmistetaan ja toimitetaan normaalisti asiakkaille. Myös ikäihmisten palvelukeskusten ravintolat ovat toiminnassa.

JHL:n aluepäällikkö Tommi Raunela kertoo, että Hatanpään ravintokeskus, Koulun Helmi sekä palvelu- ja toimintakeskukset rajattiin lakon ulkopuolelle harkitusti.

Lakon vaikutukset Tampereen kouluissa ja päiväkodeissa

Päiväkodit: Lakko ei vaikuta Lepolan, Kukkapelon, Multisillan, Peltolammin, Härmälän, Kämmenniemen, Talvitien, Tuomikujan ja Rantaperkiön päiväkoteihin. Vellamon, Ankkarin, Näsinpuiston, Pulmusen ja Tesoman vuoro- ja iltahoitopäiväkodeissa ruokailu sujuu lähes normaalisti ja lapset saavat lämpimän ruoan sekä tarvittavat erityisruokavaliot. Muissa päiväkodeissa on tarjolla muroja, maitoa, jugurttia, mehukeittoa, leipää ja hedelmiä. Lounasruokana tarjotaan puuro. Erityisruokavalion mukaisia aterioita ei pystytä toimittamaan.

Koulut: Lakko ei vaikuta seuraaviin kouluihin ja myös erityisruokavalion mukaisia aterioita on tarjolla normaalisti: Etelä-Hervanta, Hatanpää, Härmälä, Peltolammi, Kämmenniemi, Terälahti ja Talvitie, Kalevanpuisto ja Erho-yksikkö, Hatanpään lukio ja Tredun Sammonkadun, Mediapoliksen, Metsätien, Pirkkalan, Kangasalan, Oriveden, Lempäälän ja Virtain toimipisteet. Muissa kouluissa ja oppilaitoksissa suositellaan, että oppilaat ottavat mukaan lämpimässä säilyvät eväät. Omien eväiden täydennykseksi on tarjolla mehukeittoa tai mehua, hedelmiä ja leipää.

Tietoja täydennetään tilanteen mukaan. Seuraa Tampereen kaupungin tiedotusta aiheesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaksi jättiliittoa mukaan torstaina alkavaan lakkoon – hallituksen painostus kiristyy19.10.2018 15.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat