Paikalliset

Teatteriarvio: Juurihoidosta sukujuurten etsintään

TEATTERIARVIO Tampereen Teatterin uutuusnäytelmä on hyväntuulinen komedia hampaiden juurihoidosta ja omien juurien etsimisestä.

Juurihoito-näytelmässä Antti Tiensuun Pekan ja Esa Latva-Äijön Eskon sukunimi on harvinainen Kirnuvaara ja he huomaavat olevansa veljeksiä. Ruotsista löytyy vielä Mari-sisko ja yhdessä lähdetään etsimään isää.

Harri Hinkka

Miika Nousiainen on kirjoittanut neljä kirjaa ja kaikki ovat päätyneet teatterien ohjelmistoon. Vadelmavenepakolainen, Maaninkavaara, Metsäjätti ja Juurihoito ovat omaleimaisia menestyksiä. Mikko Kanninen on onnistunut Juurihoidon sovituksessa ja ohjauksessa erinomaisesti, mutta lopusta olisi voinut hieman karsia ja lyhentää. Nyt Australian osuus tuntuu hieman puuduttavalta. Kokonaisuutena Juurihoito on kuitenkin nautittava ja hykerryttävän hauska.

Näytelmän alussa Antti Tiensuu tulee näyttämölle esittelemään roolinsa. Samalla hän kertoo, että Mari Postin sairastuttua hänen neljä rooliaan esittää Aliisa Pulkkinen, jolla on ollut päivällä aikaa harjoitella sitä tunti. Hienosti äkkipaikkaus onnistuu: Pulkkisen kädessä olevaa plaria tuskin huomaa.

Pekka Kirnuvaara on mainostoimiston copywriter ja juuri eronnut kahden lapsen pehmoisä. Makeat juomat ja huono suun hoito ovat saattaneet purukaluston sellaiseen kuntoon, että hammaslääkärille on mentävä. Yllättäen heillä on sama harvinainen sukunimi ja kummankin isä on hylännyt heidät kolmevuotiaina. Pekka kärttää Eskolta sukulaisuutta, mutta tämä ei kaipaa elämäänsä muutoksia. Hammaslääkäri on kyllä heti todennut hänet veljekseen – molemmilta puuttuvat perinnöllisesti vitoshampaat.

Miehet lähtevät yhdessä etsimään isää ja siitä sukeutuu hurja seikkailu Lieksan kautta Södertäljeen, Thaimaahan ja Australiaan. Ruotsista löytyy räväkkä Sari-sisko (Mari Turunen) ja lisää sukua matkalta.

Esa Latva-Äijön huikeasti tulkitsema introvertti hammaslääkäri on yhden asian mies, jonka ainoana elämän sisältönä ovat työ ja hampaat. Velimies Pekka (Antti Tiensuu) on hänen täydellinen vastakohtansa: avoin lapsia rakastava, luomuruokaa tekevä vihreiden valtuutettu. Mari Turunen heidän vasta löydettynä siskonaan on reteä nainen, jonka perheessä on viittä kansallisuutta.

Herkullisia rooleja tekee myös Veera Tapanainen. Thaimaalaisen hammashoitajan ja Pekka-hammaslääkärin tapaaminen on riemullinen Aleksi Seppäsen koreografioimana.

Ritva Jalosella on viisi hauskaa roolia hammaslääkärin potilaista Arvo Kirnuun.

Juurihoito

Perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen romaaniin

Sovitus ja ohjaus Mikko Kanninen

Lavastussuunnittelu Mikko Saastamoinen

Pukusuunnittelu Mari Pajula

Valosuunnittelu Tuomas Vartola

Äänisuunnittelu Jouni Keskinen

Videosuunnittelu Sun Effects Oy

Koreografia Aleksi Seppänen

Rooleissa Esa Latva-Äijö, Antti Tiensuu, Mari Turunen, Veera Tapanainen, Ritva Jalonen, Aliisa Pulkkinen/Mari Posti

Ensi-ilta 12.10.2018 TT-Frencellissä, arvio perustuu 17.10. esitykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teatteriarvio: Pässi on hyvä, mutta silti hienoinen pettymys17.10.2018 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat