Paikalliset

Suuresta huumeiden salakuljetusjupakasta jaettiin tuomioita: Kolmelle ulkomaalaiselle vankeusrangaistukset, yksi heistä palautetaan lähtömaahansa

Suurta huumeiden salakuljetukseen liittyvää rikoskokonaisuutta käsiteltiin syyskuussa Tampereella Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Merkittävää siinä on se, että yksikään syytetty ei ole Suomen kansalainen.

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa asiakokonaisuudessa, johon liittyy useampia törkeitä huumausainerikoksia. Kaikki vastaajat olivat ulkomaiden kansalaisia ja kaikkien tuomiot on määrätty törkeistä huumausainerikoksista.

Vuonna 1994 syntyneelle miehelle, Hollannin kansalaiselle, tuomittiin vuosi ja yksi kuukausi vankeutta. Rangaistusta alentavana seikkana otettiin huomioon aiempi tuomio, jonka Pirkanmaan käräjäoikeus langetti syyskuussa 2018.

Vuonna 1987 syntyneelle miehelle, Hollannin kansalaiselle, tuomittiin kaksi vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta. Lisäksi hänelle määrättiin maksettavaa 1 700 euroa taloudellisesta hyödystä.

Miehen tuomiossa merkittävää on se, että hänet passitetaan kotimaahansa suorittamaan vankeusrangaistusta heti kun se on lainvoimainen ja täytäntöönpanokelpoinen. Tuomiosta voi valittaa vielä hovioikeuteen.

Vuonna 1991 syntyneelle miehelle, Hollannin kansalaiselle, tuomittiin vuosi vankeutta. Rangaistusta alentavana seikkana otettiin huomioon Pirkanmaan käräjäoikeuden syyskuussa 2018 langettama tuomio. Mies määrättiin maksamaan valtiolle rikoksella saamastaan taloudellisesta hyödystä 22 500 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Historiallisen laaja huumeoikeudenkäynti jatkuu maanantaiaamuna Tampereella – Syytettyjen penkissä 20, ensi viikolla kolme käsittelypäivää13.4.2018 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat