Rock City

Suurta musiikkia Isossa salissa!

JAZZ Lauantaina on luvassa väkevää meininkiä.

Tommy Lindgren, Paleface, Redrama ja Valtteri Laurell Pöyhönen ovat valmiina takomaan Tampereen kuumaksi lauantaina.

Ville Juurikkala

Ricky-Tick Big Band on Valtteri Laurell Pöyhösen johtama 17-jäseninen jazzorkesteri ja rytmikone, joka ei anna armoa.

Vuonna 2010 perustettu yhtye koostuu Pöyhösen tarkkaan valitsemista sukupolvensa väkevimmistä muusikoista, joiden lonkerot ovat levittäytyneet kotimaisen musiikkikentän joka kolkkaan. Yhtyeen debyyttilevy julkaistiin vuonna 2010.

Nyt ryhmältä on ilmestynyt kolmas pitkäsoitto Pidä valot päällä, jonka kunniaksi yhtye esiintyy lauantaina Tampere-talossa.

– Keikalla on käytössä paljon uusia musiikillisia elementtejä ja sähköisiä soundeja. Koen, että tekemisemme menisi läpi oikeastaan ihan missä päin maailmaa tahansa, joten tervetuloa ihmettelemään ja jakamaan mahtava musailta kanssamme, Pöyhönen kutsuu.

Ricky-Tick Big Bandin keulassa räppäävät Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren eli Julkinen Sana saa tässä kuviossa luonnollisesti runsaasti huomiota, mutta tunnettu kolmikko on kuitenkin vain osa kokonaisuutta.

Lavalle kipuaa kokenut, taitava ja motivoitunut porukka.

– Ryhmämme on täynnä bändiliidereitä ja sooloartisteja, joten en ole tavoitellut meille koko ajan uusiutuvaa ohjelmistoa, vaan ainakin tällä hetkellä soitamme aina tiettyä ohjelmistoa, kuten nyt Julkisen Sanan kanssa.

– Otamme kaiken irti keskittyneen yleisön huomiosta. Kahden setin konsertissa on mahtavaa, että on tilaa jazzsooloille ja muille ei-niin-sovituille asioille, jotka voivat olla erilaisia joka ilta.

– Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sanan ohjelmisto on alusta lähtien ollut hyvin dynaamista, eli on sekä eeppisiä ja tunnelmallisia kappaleita että bilemeininkiä. Näiden välisestä suhteesta rakennamme keikan kaaren, Pöyhönen visioi tulevaa showta.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana Tampere-talossa la 20.10.

jazzfinland.fi/yhtye/ricky-tick-big-band

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat