Puheenaihe

Suomi ajaa pienennystä Itämeren lohikiintiöön – "kestävän kalastuksen taso saavutettava"

Suomi ajaa kestävän kalastuksen mahdollistavia rajoituksia Itämerelle.

Sanna Sarenius

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu maanantaina Luxemburgiin päättämään Itämeren ensi vuoden kalastuskiintiöistä.

Kokouksessa käsitellään myös tulevia EU:n ja Norjan välisiä kalastusneuvotteluja sekä tonnikalaa koskevia kansainvälisiä neuvotteluja.

Maa- ja metsätalousministeriö tavoittelee neuvotteluissa linjausta, että kaikkia kalakantoja tulee hyödyntää kestävästi ja että kestävän kalastuksen taso tulee saavuttaa mahdollisimman nopeasti.

– Euroopan komission ehdotus Itämeren silakan, kilohailin, turskan ja lohen kalastuskiintiöistä on pääosin vastuullinen ja Suomen hyväksyttävissä, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

– Suomi ei voi kuitenkaan hyväksyä komission ehdotusta Itämeren pääaltaan ja Pohjanlahden lohen kalastuskiintiön suurentamisesta, vaan lohen kalastuskiintiötä tulisi pienentää tieteellisen neuvon edellyttämällä tavalla.

Tehokkaat toimet Itämerellä esiintyvän laittoman lohenkalastuksen estämiseksi ovat Suomen mielestä välttämättömiä. Käytännön toimista neuvotellaan osana kalastuskiintiöratkaisua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden parhaat silakat palkittiin taas – voittajareseptin takana kalastaja, joka käynyt markkinoilla 21 kertaa7.10.2018 19.41
Ministeriö nosti kuhan alamittaa – Erikoinen seuraus: ammattikalastajan verkkoon ei enää jää myöskään ahven eikä siika2.10.2018 21.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat