Paikalliset

Pelicans-puolustajalle pitkä pelikielto Ilves-kapteenin taklaamisesta – Tapaus herätti voimakkaan keskustelun, johon otti osaa myös Ville Nieminen

Pelicans-puolustaja Mikko Kousa sai Ilves-hyökkääjä Eemeli Suomen telomisesta neljän ottelun pelikiellon.

Jääkiekon Liigan kurinpitotoimi on tehnyt päätöksensä tapauksessa, jossa Pelicansia edustava puolustaja Mikko Kousa taklasi Ilveksen kapteenia Eemeli Suomea. Osuma oli sellainen, että Suomen ottelu päättyi siihen paikkaan ja mies avustettiin jäältä. Kousa ei saanut taklauksestaan jäähyä.

Nyt Liiga on antanut päätöksensä: Kousalle on tuomittu neljän ottelun pelikielto. Mies on sivussa käytännössä lokakuun loppuun asti. Videon voit katsoa edellä mainitun linkin lopusta.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Suomi on ennen taklausta suhteellisen matalassa peliasennossa pelattuaan kiekkoa laitaan. Toisaalta Suomen peliasento ei muutu ennen taklausta. Delegaatio toteaa, ettei Suomen peliasento vähennä taklaavan Kousan vastuuta, koska Kousa pääsee taklaamaan Suomea ns. puun takaa ja lisäksi hän kohdistaa taklauksen ylöspäin.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Kousa on edellä mainituista syistä taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja tästä syystä tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus, toteaa Liiga päätöksessään.

Tuomio on herättänyt voimakasta keskustelua: kantaa on ottanut myös Pelicans-valmentaja Ville Nieminen.

– Mikko Kousan taklaus oli mielestäni puhdas. Se osui suoraan olkapäähän. Valitettavasti Eemeli Suomi loukkaantui ja on pitkään sivussa. Hän on todellinen soturi näissä Suomen sarjoissa, nuori pelaaja ja Ilves-kapteeni, Nieminen kommentoi YLE Urheilulle.

Myös TPS:n voimahyökkääjä Jonne Virtanen kommentoi asiaa Twitterissä.

– Se video minkä mä olen nähnyt niin siinä on erittäin hieno puhdas avojään taklaus. Tämän kommentin antoi yksityishenkilö Jonne Virtanen ja tämä on ainoastaan minun mielipide, kommentoi Virtanen.

Menikö neljän ottelun pelikielto oikein?

Ei todellakaan.
54% (14 ääntä)
Kyllä meni.
46% (12 ääntä)
Ääniä yhteensä: 26

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat