Paikalliset

Koripallokausi alkaa keskiviikkona: Pyrintö haluaa menestyä jälleen alkavalla kaudella

URHEILU Perinteikkään seuran viime kausi päättyi pettymykseen. Nyt tavoite on parantaa.

Valmiina tulevaan kauteen. Yhdysvaltalaispelaajat Kevin Johnson ja Kenny Manigault ovat koripalloliigassa päävalmentaja Sami Toiviaisen luottoratsuja.

Pekka Ruissalo

Miesten koripalloliigan kokenein valmentaja, jo yli kymmenen kautta mukana ollut Sami Toiviainen lähtee keskiviikkona alkavaan liigakauteen haasteellisesta tilanteesta. Edellinen kausi oli Pyrinnön miesten joukkueelle vaikea, ja kausi katkesi jo ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa.

– Siinä vastaan astui Kauhajoki, ja sarja oli aika selkeästi taputeltu. Kuin kaiken kruunuksi joukkueeseen tuli vatsatautiepidemia, joka vei neljä avauskokoonpanon miestä sairastuvalle. Rehellisyyden nimissä on toki sanottava, että tuskinpa tulos olisi ollut erilainen muutenkaan, Toiviainen miettii.

Korjausliikkeitä alettiin miettiä ja toteuttaa samantien kun edellinen kausi päättyi. Huomattavin uutuus on se, että joukkue otti mukaan erillisen fysiikkavalmentajan: hän on Jenni Puputti, jonka apu on ollut Toiviaisen mukaan paikallaan ennen kaikkea koripallossa tarpeellisessa voimaharjoittelussa.

Muutoksilla haetaan ennen kaikkea menestystä. Menestymään tottunut Pyrinnön joukkue ei erikseen peittele omia tavoitteitaan. Kausi alkaa kotiottelulla keskiviikkona Ura Basketia vastaan ja joukkue pyrkii siihen, että peli on heti hyvällä tasolla.

– Kyllä meidän tavoitteenamme on palata sarjassa takaisin neljän parhaan joukkoon, Toiviainen sanoo.

Valmentaja luottaa kokoonpanoonsa, joka on siitä harvinainen että sen jokainen suomalaispelaaja on Pyrinnön oma kasvatti. Heistä jo kansainvälistä huomiotakin on saanut Joonas Cavén, joka on vakiinnuttanut paikkansa maajoukkuetasollakin. Toiviainen sanoo, että miehen potentiaali voi viedä pelaajan mille tasolle tahansa.

– Hänellä on kaikki edellytykset olla tämän sarjan paras pelaaja. Jos hän haluaa olla jotain muuta, vaikka varmaotteinen peruspelaaja, niin sekin on varmasti aivan ok, mutta mahdollisuudet ovat mihin tahansa, Toiviainen kehuu luottomiestään.

Ulkomaisten pelaajien merkityksestä ja tarpeellisuudesta suomalaisessa koripallossa käydään vuosittain keskustelua. Heitä on tänäkin vuonna Pyrinnössä useampia. Toiviaisen kanssa kuvaan asettuu heistä kaksi, Kenneth Manigault ja Kevin Johnson. Hymy on herkässä, ja vaikuttaa siltä että kaverit viihtyvät Suomessa ja Tampereella varsin hyvin.

– Hyvin harvoin olen törmännyt tilanteeseen, jossa ulkomaalaispelaaja on tuottanut millään tavalla pettymystä.

Pyrinnön koripallo

Voittanut kolme miesten Suomen-mestaruutta sekä yhteensä yhdeksän SM-mitalia.

Pelaa kotiottelunsa Pyynikin palloiluhallilla.

Voitti Suomen-mestaruudet vuosina 2010, 2011 ja 2014.

Seuran koripallojaosto perustettiin vuonna 1941.

Vaikea kausi 2017–2018 päättyi puolivälierätappioon Kauhajoen Karhulle.

Kaudella 2018–2019 joukkueen tarkoituksena on parantaa menestystä: tavoitteena on sijoittua neljän parhaan joukkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tampereen Pyrinnön koripallojoukkue on valmis – Kokenut paluumuuttaja viimeistelee joukkueen6.9.2017 09.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat