Rock City

Anssi Kela maalaa Tampere-talossa!

ILVES Puolet Tampereesta arvostaa Anssi Kelaa.

Anssi Kelan laaja maailma levittäytyy tamperelaisten silmien alle torstaina.

Rami Saaristo

Anssi Kelan seitsemäs studioalbumi Ääriviivoja on tuore. Sen ensimmäinen single Ilves saapui vauhdittamaan jääkiekkojoukkueen kesätreenejä jo toukokuussa.

Biisistä on tullut erittäin suosittu ja myös Ilves pärjää: syksyn yllättäjä on juuri nyt sarjassa neljäntenä.

Anssi Kela yhtyeineen karauttaa juhlimaan riemastuttavaa tilannetta Tampere-taloon torstaina.

– Olen todella innoissani siitä, että vuoden keikkatauon jälkeen paluu lavoille tapahtuu nimenomaan konserttisalikiertueen merkeissä.

– Luvassa on aivan erityisiä iltoja: musiikkia koko urani varrelta maalattuna paletin kaikilla sävyillä. Nostalgiaa ja tätä päivää, meidän yhteisiä laulujamme. Elämys, jota ei voi kokea kotisohvalla, Kela muistuttaa.

Nuorukaisena Pekka ja Susi -yhtyeen kanssa rockin Suomen mestaruuden voittanut ja soolouralleen salamastartin Nummela-albumin kanssa saanut artisti on kokenut matkallaan myös laskusuhdanteen. Nyt kokeneen soittajan tilanne on enemmän kuin hyvä.

Anssi Kela tietää vahvuutensa ja osaa hyödyntää sitä.

– Ääriviivoja-albumilla luonnostelen kankaalle koko kuvan lähtien vuodesta 1986, jolloin perustin ensimmäisen, Yhdeksäs Hetki -nimisen bändini. Levyllä on kuultavissa musiikillisia vaikutteita nuoruudestani, mutta myös Nummela-aikakauden soundimaailmaa sekä lauluja, jollaisia en koskaan ennen ole kirjoittanut. Olen yrittänyt maalata klassisella Anssi Kela -tyylillä, mutta käyttää myös aivan uusia värejä.

– Pidän Ääriviivoja-albumia musiikillisesti monipuolisimpana levynäni. Se kertoo, mistä olen tullut, ja antaa kenties viitteitä siitä, mihin olen menossa.

– Laulujen kirjoittaminen on pohjimmiltaan ääriviivojen piirtämistä. Kuulija löytää niistä omat tulkintansa, värittää ne omilla väreillään, Kela pohtii.

Anssi Kela Tampere-talossa to 11.10.

anssikela.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat