Paikalliset

Huhtasaari-kohu aloitti puhelutulvan myös Tampereen koulutus- ja opetusjohtajan toimistolla – "Jos on lukenut netin keskustelupalstoja, saa käsityksen palautteen sisällöistä"

Kristiina Järvelä toivottaa kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) tervetulleeksi Tampereelle. Huhtasaari on syntyisin Pirkanmaalta, Mänttä-Vilppulasta.

Johanna Erjonsalo

Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä kertoo saaneensa kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) aloittaman Twitter-kohun seurauksena kymmeniä yhteydenottoja. Huhtasaari otti sunnuntai-iltana sosiaalisessa mediassa esille tamperelaiskoulun, jonka opetusta syytti ideologisesti motivoituneeksi. Huhtasaari oli hermostunut Suomeen vai kuoleen -nimisestä oppilastyöstä, jossa Perussuomalaisten avainhenkilöitä nostettiin esille kriittisessä asiayhteydessä.

Järvelän mukaan määrä on jäänyt hänen laskujensa mukaan hieman alle viiteenkymmeneen. Sisältö on ollut suurilta osin varsin värikästä.

– Jos on joskus lukenut internetin keskustelupalstoja, saa suunnilleen käsityksen mistä on kyse. Alatyylistä puhekieltä, runsasta kiroilua sekä näkemyksiä siitä, että opetuksemme on asenteellista ja aivopesua, Järvelä listaa.

– Hallintoon tulleita palautteita on muutama kymmenen. Sekin on hyvä huomata, että mukana on myös myönteisiä ja kannustavia viestejä.

Järvelä on kaiken kaikkiaan hyvin pettynyt kansanedustaja Laura Huhtasaaren tapaan toimia.

– Poliittinen keskustelu voi olla värikästä ja kovasanaistakin, mutta se että mennään koulun arkeen ja häiritään sitä, se on väärin. On omituista, että vedotaan johonkin julkaisulupiin, koska ei työtä ole sen takia julkaistu että sitä hyödynnetään tällaiseen asiaan.

Järvelän mukaan Huhtasaari ei ole ollut Tampereen kaupungin edustajiin tai häneen itseensä yhteydessä. Järvelä kutsuukin lämpimästi kansanedustajan käymään kaupungissa ja tutustumaan sen koulutustarjontaan. Läheisin kontakti on Uuden Suomen blogialusta, jossa Huhtasaari on viimeksi vierittänyt vastuuta aikuisille.

Blogissa kansanedustaja on lähettänyt terveisiä myös Järvelälle, jonka pitäisi Huhtasaaren mukaan olla huolissaan tamperelaisen koulutuksen sisällöistä.

– Oppilastyön perusteella en itse tällä koulutuksellani uskaltaisi lähteä tekemään sellaisia johtopäätöksiä, että kaupungin koulutustarjonta on ideologisesti motivoitunutta ja sillä aivopestään lapsia ja nuoria. Tarjoankin Huhtasaarelle mahdollisuutta tutustua opintotarjontaamme sekä myös Taidekaari-hankkeeseen, tervetuloa vain.

Järvelä kuulostaa puhelimessa edelleen hieman kiihtyneeltä aiheeseen liittyen.

– En ole kiihtynyt, vaan pikemminkin innoissani. En minä nyt varsinaisesti palautteesta ole innoissani vaan yhteiskunnallisesta keskustelusta, ja vastaan tämäntyyppisiin arvioihin mielelläni. Sosiaalinen media tarjoaa välillä sen verran äänekästä sisältöä, että mielelläni kommentoin niitä käsityksiä omasta asemastani.

– Koulun puolesta toki olen harmissani. Se asetettiin nyt sellaiseen asemaan, missä koulun ei missään tapauksessa pitäisi olla, Järvelä sanoo painokkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kansanedustaja nosti koulumyrskyn – Laura Huhtasaari hermostui oppilaiden töistä ja julkaisi tunnistetietoja1.10.2018 15.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat