Paikalliset

Siitä on nyt 25 vuotta, kun Miika Juntunen Suomen-mestaruuden voitti – SK: Ottelua edelsi hurja ajomatka Tampereelta Poriin, jonka aikana mies pääsi poliisiautoonkin

Miika Juntusen pelaajauralla ja elämässä on sattunut ja tapahtunut. Eräs sattumus ajoittuu lokakuuhun 1993 ja ajomatkalle Tampereelta Poriin.

OPS-jp

Pitkään Tampereella ja Ylöjärvellä vaikuttanut, TPV:n riveissä syksyllä 1994 yhden Suomen-mestaruuden voittanut jalkapalloilun monitoimimies ja todellinen persoona Miika Juntunen voitti ensimmäisen Suomen-mestaruutensa lokakuussa 1993 porilaisen FC Jazzin paidassa. Pori sekosi, kun Jazz voitti historiansa ensimmäisen Suomen-mestaruuden ja tamperelaisvahvistus Juntunen iski kaksi maalia ratkaisevassa ottelussa MyPaa vastaan.

Nyt vallattomista tarinoista ja käytännössä rajattomasta itseluottamuksesta tunnettu mies muistelee ottelupäivää Satakunnan Kansassa. Matka Tampereelta Poriin kulki kuin villin lännen tarinoissa.

– Asuin silloin Tampereella, ja lähdin kohti Poria lauantaiaamuna hieman myöhässä. Tämän takia myös kaasujalka oli vähän raskaampi. Ajoin satasen alueella 130:tä, kun ohitin siviilipoliisiauton ja pian pillit vilkkuivatkin takanani.

Sanavalmis Juntunen ei häkeltynyt tilanteesta.

– Poliisin takapenkillä istuessani selitin asian ja sanoin: ”Pojat, nyt on sellainen juttu, että minun pitäisi olla ratkaisemassa jalkapallon Suomen mestaruutta Porissa. Mitä pidemmin me tässä jutellaan, sitä lujempaa minun pitää ajaa loppumatka Poriin”. Poliisit sitten hetken katselivat toisiaan ja lopulta sanoivat, että katsotaan tämä ylinopeus läpi sormien, jos tosiaan ratkaiset sen mestaruuden.

Juntunen kertoo myös pitäneensä poliiseille antamansa lupauksen.

– Muutaman viikon päästä mestaruudesta tapasin toisen poliiseista Tampereen Seurahuoneella. Lunastin lupaukseni ja tarjosin sinä iltana pojalle juomat.

Joukkuetta valmensi tuolloin tamperelainen valmentajalegenda Jussi Ristimäki. Hän pitää kokemusta vuosienkin jälkeen ainutlaatuisena.

– Muistan, kun ajelimme juhlien jälkeen perheen kanssa kohti kotia Tampereelle ja mietimme, että nyt pääsimme kokemaan jotain sellaista, jota ei varmasti ikinä unohdeta. Eikä olla unohdettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat