Puheenaihe

Kansanedustaja nosti koulumyrskyn – Laura Huhtasaari hermostui oppilaiden töistä ja julkaisi tunnistetietoja

Laura Huhtasaaren toiminta sosiaalisessa mediassa on tänään löytänyt runsaasti kannattajia ja vastustajia.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren toiminta sosiaalisessa mediassa on herättänyt tänään närkästyksen myrskyn. 

Huhtasaari suivaantui viikonloppuna tamperelaisen koulun oppilastöihin, joissa kritisoidaan maahanmuuttokriittisyyttä. Ryhmätöissä oppilaat olivat leikanneet pahville muun muassa Huhtasaaren ja Jussi Halla-ahon (ps.) sekä Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston (vihr.) kuvat.

Perussuomalaisten kohdalle oppilaat olivat kirjoittaneet otsikon "Suomeen vai kuoleen?" Asiasta kertoi muun muassa Yle.

Huhtasaari kertoi Helsingin Sanomissa, että useat opiskelijat ovat ottaneet häneen yhteyttä ja kertoneet, kuinka "koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan".

Tätä tapahtuu Huhtasaaren mukaan niin peruskoulussa kuin lukiossakin.

Perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset puolestaan kritisoi koulun julkaisemaa viestiä, jonka yhteyteen muun muassa Paleface on kehunut oppilaiden tekemiä julisteita. Suomen Uutisten mukaan koulu poisti kesustelun myöhemmin, mutta jätti Palefacen kuvan paikoilleen.

Erityisopettajan koulutuksen saanutta Huhtasaarta arvostellaan sosiaalisessa mediassa siitä, että hänen olisi pitänyt tietää, mitkä oppilastiedot ovat salassa pidettäviä. Muun muassa alaikäisten oppilaiden tunnistetiedot ja käsityöt kuuluvat näihin salassapidettäviin tietoihin.

Kyseinen koulu ja sen opettajat ovat Helsingin Sanomien mukaan joutuneet syytösviestien kohteeksi Huhtasaaren Twitter-viestin takia.

Koulun rehtorin mukaan opettajia on syytetty asenteellisuudesta ja muun muassa vihervasemmistolaisuudesta. Samoin koulu on saanut syytöksiä aivopesusta ja jihadismista. 

Rehtori muistuttaa, että koulun toimintaa ohjaa opetussuunnitelma., jonka mukaan nuoria kannustetaan ja kasvatetaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Rehtorin mukaan Huhtasaaren julkaisema kuva on irrotettu asiayhteyksistä, sillä yhdeksäsluokkalaisten tehtävä oli tehdä kantaa ottavia julisteita. 

Rehtorin mukaan kansanedustaja ei olisi saanut julkaista kuvaa ilman lupaa.

Maanantaina kohu sai uuden käänteen, kun kävi ilmi, että koulun Instagram-tilillä oli julkaistu sama kohua herättänyt kuva jo viime helmikuussa. Asiasta kertoi MTV.

LISÄYS kello 16.10: lisätty eri osapuolten näkemyksiä ja sitaatteja useista eri medioista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat