Puheenaihe

Hotellista tehtiin laajan doping-kaupan pesä – kaksi vantaalaista miestä epäiltynä, latvialainen myyjä on karkuteillä

Poliisin takavarikoiman dopingkassin sisältöä

Poliisi

Keskusrikospoliisi on takavarikoinut huomattavan suuren määrän dopingaineita, kuten testosteronia ja anabolisia steroideja. KRP epäilee, että dopingaineet on salakuljetettu Latviasta Suomeen syksyllä 2017. Salakuljetuksessa epäillään olleen huumeita yhteensä 800 käyttöjakson verran. Oikeuskäytännössä törkeän dopingrikoksen määrällisenä kriteerinä on pidetty kymmentä käyttöjaksoa. Käyttöjaksot kestävät muutamasta viikosta useisiin kuukausiin.

Poliisi epäilee, että 47-vuotias latvialaismies järjesti salakuljetuksen lähettämällä pahvilaatikkoihin pakatut dopingaine-erät Latviasta kuriiriyrityksen välityksellä Kaakkois-Suomessa sijaitsevaan hotelliin. Tämän jälkeen latvialaismiehen epäillään matkustaneen Suomeen, noutaneen pahvilaatikot hotellista ja välittäneen ne eteenpäin noin 50-vuotiaalle vantaalaismiehelle, jonka poliisi epäilee myyneen dopingaineita eri puolille Suomea.

Rikosepäilyyn liittyy myös kaksi vantaalaismiestä. 50-vuotiaan vantaalaismiehen asunnosta takavarikoitiin dopingaineita sekä yli 10 000 euroa käteistä rahaa, joiden epäillään olevan peräisin dopingaineiden myynnistä. Poliisin epäilyn mukaan mies ehti myydä dopingaineita eteenpäin satojen käyttöjaksojen verran.

Vantaan käräjäoikeus on määrännyt vantaalaismiehen omaisuutta vakuustakavarikkoon useiden kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Esitutkinnan aikana poliisi takavarikoi myös 21-vuotiaan vantaalaismiehen asunnosta suuren dopingaine-erän, jonka epäillään olevan peräisin 50-vuotiaalta vantaalaismieheltä.

Molempien vantaalaismiesten epäiltyä törkeää dopingrikosta koskevat esitutkintapöytäkirjat on toimitettu syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon. Dopingaineiden salakuljetuksesta ja eteenpäin välittämisestä epäiltyä 47-vuotiasta latvialaismiestä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Putin tiesi kaiken" – Venäjän entinen doping-pomo paljastaa, miten "ketju" toimii29.1.2018 13.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat