Paikalliset

Tampereen Luminarylle merkittävä palkinto – Valittiin maailman parhaaksi kaupalliseksi tietomalliprojektiksi

Tampereen Luminary sai merkittävän kansainvälisen tunnustuksen.

Marjo Rämö

Skanskan Tampereen Tammelaan rakenteilla oleva Luminary-tornitalo on valittu maailman parhaaksi kaupalliseksi tietomalliprojektiksi ohjelmistotalo Teklan Global BIM Awards -kilpailussa.

Tornitalo oli yksi kaiken kaikkiaan yli 140 rakennusprojektista, jotka olivat mukana maailmanlaajuisessa kilpailussa. Tekla Global BIM Awards -kilpailuun pääsevät kunkin alueellisen tason kilpailun parhaat hankkeet.

Kilpailun tuomariston mukaan 21-kerroksinen Luminary on haastava ja monimutkainen rakenne, joka edellyttää erittäin sujuvaa yhteistyötä suunnittelijoiden, rakentajien ja valmistajien välillä. Tontti rakennetaan rajojaan myöten täyteen, minkä seurauksena rakennuksen tuennat ja perustukset ovat olleet haastavia. Suunnittelussa on pitänyt huomioida niin naapurirakennukset kuin katujen korot ja kaupungin yhdyskuntatekniikka.

Perustuksia on monessa eri tasossa, ja paikalla valetuissa kellarikerroksissa on paljon raudoitusta, varusteluja, läpivientejä ja liittymiä. Betonielementeissä on huomioitu työturvallisuus jo suunnitteluvaiheessa esimerkiksi siten, että Skanska on mallintanut työmaan putoamissuojaukset. Nämä ovat mukana myös talon samanlaisina toistuvista kerroksista tehdyissä tarkoissa aikataulusimulaatioissa.

Suomen ja Baltian maiden kilpailussa tuomaristo totesi Luminaryn elementtien mallinnustarkkuudesta, että se on viety poikkeuksellisen pitkälle ja työmaan tarpeet otettu erinomaisesti huomioon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tältä näyttää Luminaryn sisustetussa asunnossa5.9.2018 12.05
Luminaryn yhteiskäyttöauto lähti jo liikenteeseen – "Ensimmäiset varaukset tehty"27.6.2018 17.30
Luminary täydessä korkeudessaan – hulppeat näköalat ja uusia palveluita6.3.2018 13.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat