Paikalliset

Tampereen lastensuojeluun pyydetään lisää resursseja pikaisesti – "Toivon, että ponsi otetaan vakavasti"

Kaupunginvaltuutettu Ulla-Leena Alppi (vas.) toivoo pikaisesti resursseja lastensuojeluun.

-

Sosiaali- ja terveyslautakunta toivoo, että Tampereen kaupunginhallitus ja valtuustoryhmät ottavat lastensuojelun tilanteen pikaiseen tarkasteluun. Toive pohjautuu kaupunginvaltuutettu Ulla-Leena Alpin (vas.) ponteen, josta äänestettiin sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Ponsi hyväksyttiin äänin 13–1. 

Ponnessa todetaan, että tilanne on vaikea lastensuojelun resurssien osalta. Asiakasmäärät ovat kasvaneet sekä lastensuojelussa että perhepalveluiden sosiaalityön puolella.

– Nyt painopisteen siirtäminen ehkäiseviin palveluihin on merkinnyt sitä, että lastensuojeluun ovat jääneet vaikeimmat ja työntekijöitä eniten työllistävät asiakkuudet. Myös perhepalveluissa on ruuhkaa, Alpin ponnessa todetaan.

Ulla-Leena Alppi ja Tiina Elovaara (sin.) ovat tehneet lastensuojelun henkilöstömitoituksesta useita valtuustoaloitteita. Aloitteiden käsittely vie kuitenkin aikaa, joten siksi Alppi katsoi, että ponsi on tässä tilanteessa tarpeellinen.

– Toivon, että ponsi otetaan vakavasti, Alppi toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lastensuojeluun ehdotetaan sitoutumispalkkiota Tampereella – "Jo sekin auttaisi, jos työntekijä voisi sitoutua työhön edes vuodeksi"9.9.2018 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat