Paikalliset

Tesomalla toteutetaan harvinaislaatuinen taideteos – Rakastettu Fingerpori-sarjakuva maalataan asuinkerrostalojen seinään

Pertti Jarlan luoma suosittu Fingerpori-sarjakuva päätyy nyt Tesomalla kerrostalon seinään.

Juha Perämäki

Tampereen Tesoman kaupunginosassa toteutetaan syyskuun aikana ennennäkemätön taideteos, kun sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan Fingerpori ikuistetaan muraaliteokseksi asuinkerrostalojen julkisivuihin.

Maalaustyö alkaa tällä viikolla ja teoksen arvioidaan valmistuvan kahdessa viikossa. Fingerpori ikuistuu muraaliksi Tampereen Ristikukkulalla osoitteessa Kohmankaari 2-6. Teos on osa valtakunnallista UPEA18-taidefestivaalia.

Jarla on vuodesta 2007 lähtien keskittynyt omaan sarjakuvalliseen Fingerpori-virtuaalikaupunkiprojektiinsa, joka on nostanut hänet koko kansan suosikiksi. Sarjakuvatataiteilija ammentaa aiheensa historiasta, populaarikulttuurista, uskonnosta ja sanaleikeistä. Fingerporia on sarjakuvan lisäksi sovitettu muun muassa teatterin näyttämölle.

Tampereen teoksen toteuttamisessa ovat mukana Tampereen kaupunki, Tikkurila, Pintaväri, Renta ja Asunto Oy Ristikukkula.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat