Puheenaihe

Uusi ilmiö vahvistuu siviilipalveluksessa – USU: "Moni käy armeijassa vain päiviä tai viikkoja"

Kuvituskuva.

Riina Haapala / arkisto

Siviilipalvelukseen hakeudutaan yhä useammin varusmiespalveluksen kautta, kertoo Uutissuomalainen (USU).

Viime vuonna ensimmäisen kerran jo yli puolet hakemuksen jättäneistä oli kokeillut ensin armeijaa.

Siviilipalvelukseen voi hakea kutsunnoista, kutsuntojen jälkeen ennen varusmiespalveluksen alkamista tai kesken varusmiespalveluksen. Liki puolet jättää silti hakemuksen siviilipalvelukseen yhä kutsuntojen yhteydessä.

– Tuloreitti siviilipalvelukseen on selvästi muuttunut ja varusmiespalveluksesta sivariin siirtyvien joukko on ollut koko ajan kasvussa. Vuonna 2017 siviilipalvelushakemuksen jättäneistä jo yli 52 prosentilla oli aiempaa varusmiespalvelusta takana. Usein vain muutamia päiviä tai viikkoja, Siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen kertoo USU:lle.

Puolustusvoimista puolestaan kerrotaan, että tänä vuonna heinäkuussa aloittaneista jo 10,4 prosenttia keskeytti peruskoulutuskauden aikana.

Tammikuussa aloittaneista keskeyttäneitä on 15,9. Syyt ovat useimmiten terveydellisiä, lähinnä mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöitä sekä tuki- ja liikuntaelinten sairauksia.

Osastoesiupseeri Ville Kostian ei silti allekirjoita Siviilipalveluskeskuksen havaintoa siitä, että asepalvelus keskeytettäisiin entistä useammin sivariin hakeutumisen takia. Varusmiespalveluksen suorittaa noin 70 prosenttia miesikäluokasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

STT: Reserviläiskirjeestä ryntäys siviilipalvelukseen – Aseistakieltäytyjäliitto kritisoi täydennyskursseja15.1.2017 13.05
Siviilipalveluksen suosio junnaa – katso, kuinka moni menee armeijaan16.12.2015 13.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat