Paikalliset

Mikko Alatalo ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa – "Ihan henkilökohtaisista syistä kyllä mä nyt luovutan"

Mikko Alatalo on saanut eduskuntatyöstä tarpeekseen. Miestä ei nähdä keväällä 2019 ehdokkaana vaaleissa.

Marjo Rämö

Kansantaiteilija, monitoimimies ja poliitikko Mikko Alatalo (kesk.) ei asetu ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Alatalo kertoi päätöksestään Arto Nyberg Show`ssa sunnuntai-iltana.

Alatalo ehti olla eduskunnassa neljän kauden ajan, keväästä 2003 saakka.

– Ihan henkilökohtaisista syistä... kyllä mä nyt luovutan. Mistään dramaattisesta ei kuitenkaan ole kyse. Ajattelin, että olisi vielä aikaa tehdä jotain muutakin, Alatalo kertoo.

Keväällä 2019 eduskunnan koostumus tulee muuttumaan runsaasti, ja moni pestistään luopuva kansanedustaja on harmitellut politiikan muuttumista lyhytjänteisemmäksi. Sitä mieltä on osin Alatalokin.

– Kokouksissa huudetaan, puhutaan päälle... ainoa asia mitä tulen kaipaamaan on tulevaisuusvaliokunta, jossa ei juurikaan ole riidelty. Siellä on pohdittu, miltä Suomi näyttää 10–15 vuoden päästä ja se sopii minulle hyvin, olen ollut siellä sellainen matkasaarnaaja.

Tulevaisuudessa Alatalo suunnittelee matkustelevansa sekä myös kirjoittavansa. Fyysisiä levyjä Alatalo julkaisee enää yhden: tiistaina ilmestyvän Viimeinen juna -cd:n. Keikoilla miestä tullaan näkemään edelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mikko Alatalolta ehdotus TTT:n tilanteen ratkaisemiseksi 8.3.2018 15.09
Juicen ja Mikko Alatalon viimeinen livekeikka uudelleen cd:lle20.2.2017 11.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat