Paikalliset

Kuvia flyygelin takaa – Tangomarkkinoiden kapellimestarin valokuvanäyttely Metsossa, katso hienot kuvat

Mika Toivanen

Mika Toivanen

Tangomarkkinoiden pitkäaikaisen kapellimestarin, säveltäjän, sovittajan ja tuottajan Mika Toivasen dokumentaarinen Minun Tangoni -valokuvanäyttely on esillä pääkirjasto Metsossa 16. syyskuuta saakka.

– Tangokuninkaallisista on otettu näiden 35 vuoden aikana varmaan kymmeniä tuhansia valokuvia, mutta flyygelin takaa, suorassa lähetyksessä kuvia on otettu huomattavasti vähemmän. Olen saanut seurata tuolta penkiltä lukemattomia hurmion hetkiä, täriseviä mikrofoneja, pettymyksen karvaita kyyneliö ja itkuksi yltyvää onnea. Lopputekstien pyöriessä on saattanut joskus omakin silmäkulma kostua, Toivanen kuvailee.

Upeisiin valokuviin liittyvissä teksteissä hän kuvailee omaa näkemystään suomalaisen tangon nykyhetkestä ja tulevaisuudesta.

– Osa teksteistä on jopa tärkeämpiä kuin kuvat.

Toivanen on päässyt kuvaamaan Tangomarkkinoiden kulisseissa toimivia ihmisiä, jotka eivät yleensä eksy kameran eteen. Kuvaamissaan ihmisissä Toivasta kiinnostaa erityisesti katse, joka usein kuvastaa henkilön mielentilaa.

Toivanen ehti harrastaa valokuvausta aina 15-vuotiaaksi saakka, ennen kuin musiikki tempaisi hänet mukaansa ja harrastus sai jäädä. Pari vuotta sitten hän innostui valokuvauksesta uudelleen ja nyt hän opiskelee oppisopimuksella Tampereen Visuaaliviestinnän instituusissa VVI:ssä. Opiskelun tavoitteena on suorittaa valokuvaajan ammattitutkinto.

Näyttelyn valokuvat on otettu vuosien 2017 ja 2018 aikana Toivasen Leica Q -kompaktikameralla ja 28 mm objektiivilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat