Paikalliset

Kauppi-Niihaman kehittämisessä kokeillaan vertaissuunnittelua – Näin pääset mukaan

Kauppi-Niihaman suunnittelualue

Tampereen kaupunki

Kauppi-Niihaman suunnittelussa kokeillaan vertaissuunnittelua, johon toivotaan mukaan alueen käyttäjiä, asukkaita ja muita toimijoita. Vertaissuunnittelussa mukana olevat osallistuvat suunnitteluratkaisujen tuottamiseen ja voivat paneutua itselle tärkeisiin asioihin.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että Kauppi-Niihaman alue sopii kokeellisen vertaissuunnittelun kohteeksi.

– Alueen kokonaissuunnittelulle on tarvetta, ja lisäksi alue on tärkeä kaupunkilaisille, jotta se kiinnostaisi ja kannustaisi osallistumaan vertaissuunnitteluun. Vertaissuunnittelussa saatuja ideoita ja tuloksia hyödynnetään jatkossa alueen kaavoituksessa sekä hoidon ja käytön suunnittelussa. Vertaissuunnittelua ei ole kokeiltu vastaavalla tavalla Suomessa, tiedotteessa todetaan.

Kauppi-Niihamalla on pitkä historia kaupungin yleisenä ulkoilun ja vapaa-ajan alueena. Alue palvelee Tampereen kaupungin lisäksi koko kaupunkiseutua.

Alue on merkittävä viherympäristön ja vapaa-ajan palveluiden, maiseman ja kulttuurihistorian sekä ekologisen verkoston kannalta. Kauppi-Niihaman alueeseen kohdistuu kaupungin kasvavan asukasmäärän takia myös painetta lisätä uusia toimintoja tai sovittaa yhteen osin ristiriitaisia tavoitteita.

Vertaissuunnittelu on avoin kaikille Kauppi-Niihamasta kiinnostuneille. Mukaan voi ilmoittautua suunnitteluryhmänä tai yksittäisenä suunnittelijana 15. lokakuuta mennessä verkkosivuilta www.tampere.fi/kauppiniihama löytyvällä lomakkeella.

Vertaissuunnitteluun voi myös osallistua suunnitteluaineistoa kommentoimalla ja osallistumalla järjestettäviin avoimiin tilaisuuksiin.

Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelusta kerrotaan ja keskustellaan koillisen alueverkoston tilaisuudessa 5. syyskuuta kello 17–19. Koilliskeskuksessa osoitteessa Liikekatu 3 (kirjaston kokoustila Kivi) ja keskustan aleverkoston tilaisuudessa 11. syyskuuta kello 17–19 Kissamaan koululla osoitteessa Teiskontie 28.

Vertaissuunnittelu toteutetaan syksyn 2018 sekä talven ja kevään 2019 aikana. Syksyn aikana käynnistetään suunnittelu, laaditaan suunnitelmaluonnoksia ja suunnitteluun osallistujille järjestetään työpajoja. Keväällä 2019 saatetaan suunnitelmaehdotukset valmiiksi ja esitellään niitä avoimessa seminaarissa.

Vertaissuunnittelun käynnistämistä ovat Tampereen kaupungin kanssa yhdessä ideoineet ja valmistelleet Villi vyöhyke ry ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Verkkosivulta www.tampere.fi/kauppiniihama löytyvät hyödynnettävä aineisto, yhteystiedot ja kuvapankki. Sivuilla julkaistaan myös puheenvuoroja, joiden tarkoituksena on herätellä keskustelua eri näkökulmista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valtuustoehdotus: Kauppi-Niihaman metsä on mahdollista säilyttää30.8.2018 07.00
Golffarit ja 10 000 asukasta mahtuisivat Ruotulaan – Työryhmä löysi kolme vaihtoehtoa9.4.2018 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat