Paikalliset

Lempäälä-viikko havahduttaa huomaamaan hyvän – tapahtumissa jokaiselle jotakin

Tällä viikolla juhlitaan Lempäälää. Päätapahtuma on sunnuntaina Myllyrannassa. Kuva viime vuoden tapahtumasta.

Hannu Aspelin/Lempäälän kunta

Lempäälässä vietetään tällä viikolla Lempäälä-viikkoa.

Viikkoon otettiin varaslähtö sunnuntaina, kun Soili Turkkisen Joulupukin uudet matkat maailmalla -kirja julkistettiin ja avattiin siihen liittyvä näyttely. Kirjan kuvituksena on Turkkisen applikaatio- ja tilkkutekniikoilla tekemiä teoksia, jotka ovat nähtävillä Ehtookodossa.

– Yhden taulun aiheena on Lempäälän Mattila, joten se sopii kivasti teemaan, yhteisökoordinaattori Talvikki Torppa kertoo.

Lempäälä-viikon pääteemana on Huomaa hyvä. Tavoitteena on tuoda esille kotiseuturakkautta sekä sitä, mikä on hyvää Lempäälässä ja lempääläisissä. Esimerkiksi kuntalaisilta on pyydetty valokuvia Huomaa hyvä -teemalla. Näistä kuvista valikoidaan kuvat Lempäälä-päivän valokuvanäyttelyyn. Lempäälä-viikolla näkyy myös Euroopan unionin Kulttuuriympäristöpäivien teema Tunne perintösi, jaa tarinasi. Lempäälän perintöön voi tutustua tiistaina Kuokkalan Museoraitilla järjestettävällä Perheraitilla sekä lauantaina Lempäälä-Seuran kotiseutukierroksella.

Perjantaina julkistetaan Lempäälän uusi palautekanava ja järjestetään Lastentori Sääksjärven torilla. Viikko huipentuu sunnuntaiseen Lempäälä-päivään ja Huomaa hyvä -tapahtumaan.

Myllyrannassa järjestettävä tapahtuma alkaa puoli yhdeltä ja heti alkuun julkistetaan Vuoden Lempo.

– Haluamme nostaa positiivisesti lempääläisyyttä, luoda yhteisöllisyyttä ja osoittaa, että Lempäälä on hyvä paikka olla ja elää, Torppa kertoo.

Positiivisuuteen on pyritty kiinnittämään huomiota jo kunnan viestintästrategiasta tulevilla tunnisteilla #kyllä ja #elämykset.

Mikä Lempäälässä sitten on niin hyvää, että se halutaan kuuluttaa koko maailmalle?

– Lempäälä on ihmisen kokoinen paikka ja kovasti eteenpäin menevä. Muuttoliike kertoo, että tämä on lapsiperheille ja myös varttuneille hyvä paikka elää, Torppa sanoo.

– Tämä on maalaiskunta. Lempäälä on kehittymässä nauhataajamaksi, mutta täällä on puhdas luonto ja vesistöt ympärillä.

Lempäälä-viikon ja Lempäälä-päivän tapahtumat löytyvät Lempäälän kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.lempaala.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat