Paikalliset

Mustavuoren rinteen avaaminen mutkistuu – Kilpailutuksesta on valitettu markkinaoikeuteen

LASKETTELU Rinteiden kilpailutuksesta on valitettu markkinaoikeuteen. Ensi talven tilanne on nyt auki.

Tampereen laskettelurinteiden kilpailutusta käsitellään seuraavaksi markkinaoikeudessa. Konepalvelu Kemppainen Oy:n yhteyshenkilö Esa Kemppainen kokee, ettei kilpailutusta toteutettu reilusti ja siksi ulkopuolisen tahon on hyvä käydä kilpailutus läpi.

Tamperelaisen arkisto

Tampereen laskettelurinteiden kilpailutuksesta on valitettu markkinaoikeuteen. Kilpailutukseen jätettiin neljä tarjousta. Voittajaksi valittiin Mustavuori Oy, joka on suunnitellut alueelle laskettelun lisäksi ympärivuotista toimintaa, muun muuassa kalliokiipeilyä, frisbeegolfia, pyöräilyratoja ja agilityä.

Valitus merkitsee sitä, ettei Tampereen kaupunki voi vielä tehdä pitkäaikaista sopimusta Mustavuori Oy:n kanssa. Näin ollen Tampereen laskettelurinteiden kohtalo on ensi talven osalta täysin auki.

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari kertoo, ettei neuvotteluita ensi talven tilanteesta ole vielä käyty.

– Ensi talven osalta etsimme Tuomi Logistiikan kanssa sellaista ratkaisua, jonka turvin rinnetoimintaa voidaan lyhyellä sopimuksella tarjota, Savisaari kertoo.

Mustavuori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mauri Kivistö kertoo, että yritys on periaatteessa kiinnostunut myös lyhytaikaisesta sopimuksesta.

– Mutta ensin täytyy nähdä ehdot. Meidän tavoitteemme on koko ajan ollut se, että Mustavuori avataan, mutta vielä emme tiedä, millaisia mahdollisuuksia tässä tilanteessa on, Kivistö kertoo.

Valituksen teki kilpailutukseen osallistunut Konepalvelu Kemppainen Oy. Valituksessa epäillään, että Tampereen kaupunki on pisteyttänyt alueen kehityssuunnitelman virheellisesti ja syrjivästi.

Lisäksi valituksessa todetaan, että tarjouspyyntö on ollut epäselvä. Kehittämissuunnitelman sisällöstä ei ole annettu ohjeita, joten siksi kehittämissuunnitelman sisällölliset vaatimukset ovat jääneet epäselviksi.

Lisäksi valituksessa ihmetellään sitä, ettei hankintayksikkö ole perustellut päätöstään mitenkään.

Konepalvelu Kemppainen Oy:n yhteyshenkilö Esa Kemppainen kertoo, että alueen määrittelykin jäi epäselväksi.

– Kysyin, voiko suunnitelmia ulottaa myös muualle kuin rinteisiin, lammen alueelle ja kahvioon. Sain vastauksen pari tuntia sen jälkeen, kun tarjouspyyntö oli jo pitänyt jättää sisään. Aluetta sai kuulemma tarkastella laajemminkin.

Kemppainen kokee, että kaupunki on toiminut kilpailutuksessa varsin epämääräisesti.

– Siksi haluan, että ulkopuolinen taho käy kilpailutuksen läpi.

Konepalvelu Kemppainen oli kiinnostunut pyörittämään toimintaa Mustavuoressa. Yritys suunnitteli alueelle ympärivuotista toimintaa. Talvella molemmat rinteet olisivat olleet laskettelukäytössä, niiden lisäksi yritys olisi tarjonnut ilmaisen alkeishissin.

– Kesällä toinen puoli rinteistä olisi ollut mäkiautojen ja toinen puoli pyöräilijöiden käytössä. Lammessa oli tarkoitus järjestää vesilautailua paikallisen yhteistyökumppanin kanssa.

Suunnitelmissa oli myös esimerkiksi skeittiparkin tekeminen ja sisäliikuntapaikka, jossa olisi kiipeilyseiniä.

– Meidän tarjouksemme oli huomattavasti edullisempi kuin voittaneen yrityksen, Kemppainen lisää.

Kemppainen on pyörittänyt rinnetoimintaa aiemmin Kainuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!12.5.2018 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat