Paikalliset

Eräs maailman suurimmista musiikkikonferesseista järjestetään Tampereella vuonna 2019

Tampere isännöi maailmanmusiikin merkittävää kansainvälistä ammattilaistapahtumaa Womex World Music Expo -konferenssia 23.–27.10.2019.

Womex on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä musiikkialan konferensseista. Tapahtumaan saapuu vuosittain yli 2500 ammattilaista 90 maasta. Messuilla kohtaavat maailmanmusiikin myyjät ja ostajat, minkä lisäksi Womex tarjoaa konferenssiohjelmaa, DJ-iltoja sekä musiikkielokuvia. Näkyvimpänä elementtinä on kuitenkin showcase-festivaali, jonka aikana seitsemälle lavalle nousee kymmenittäin huippuartisteja soittamaan näytöskeikkoja. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 25. kertaa.

Tampere kävi tiukan kilpailun tapahtumasta muiden eurooppalaisten isäntäkaupunkiehdokkaiden kanssa.

– Suomi tunnetaan maailmalla merkittävistä kansanmusiikkifestivaaleista, alan korkeasta koulutuksesta ja lukuisista menestyvistä artisteista. Tampereen valtit olivat muun muassa hyvä infrastruktuuri ja mukana olevien tahojen myönteisyys ja yhteinen tahtotila, operatiivinen johtaja Perttu Pesä Visit Tampereesta kertoo.

Womexin keskeinen tapahtumapaikka Tampereella on Tampere-talo, johon asettuvat niin näytteilleasettajat kuin Womexin juhlava avajaiskonserttikin. Muut tapahtumapaikat ovat Pakkahuone, Klubi ja Hotelli Tornin Paja-kongressisiipi. Telakka toimii Womex-esiintyjien ja henkilökunnan takahuoneena. Womexille on ominaista musiikillinen laaja-alaisuus, ja tapahtuma vetää vuosittain kasvavan määrän muun muassa jazzin, elektronisen musiikin ja taidemusiikin ammattilaisia.

Womex World Music Expoa järjestää saksalainen musiikkiyhtiö Piranha Arts AG. Tapahtuman kotimainen pääjärjestäjä on tamperelainen musiikkiyhtiö Rockadillo Production Oy. Pääyhteistyökumppanit ovat Tampereen kaupunki, Visit Tampere sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Music Finland tuottaa Womexissa suomalaiseen musiikkiin keskittyvän avajaiskonsertin sekä huolehtii suomalaisen kansanmusiikkiosaamisen ja kotimaisten viejäyritysten näkyvyydestä ja palveluista tapahtumassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat