Paikalliset

"Pohdin menua siltä pohjalta, mitä Tampereelta puuttuu" – Tuttu ravintola satsaa nyt kaloihin ja äyriäisiin

Petteri Mäkinen

Sokos Hotel Ilveksessä sijaitseva ravintola Masuuni muuttuu kala- ja äyriäispainotteiseksi.

Masuunin uusi keittiömestari Jani Salmela lähtee täyttämään aukkoa Tampereen kalaravintolatarjonnassa simpukoin, meritryffelein, umami-lohin sekä hummerein.

Maailman merellisissä keittiöissä keittänyt Salmela sai vapaat kädet luoda sellaisen menun, kuin minkälaisia annoksia itse haluaisi syödä.

– Pohdin menua pitkälti myös sen pohjalta, mitä Tampereelta vielä puuttuu. Ja se on kala- ja äyriäispainotteinen ravintola, Salmela kertoo.

Masuunissa on nyt tilaisuus maistella niin hummeria kuin esimerkiksi kovasti kysyttyä, mutta erittäin rajallisen saatavuuden loviisalaista Arctic Umami -lohta, jonka koko käsittely pyydystämisestä kypsentämiseen on alusta loppuun tarkkaa käsityötä. Kyseistä stressittömästi pyydettyä ja jääpussien päällä raakakypsytettyä lohta ei saa kokonaiseen vuoteen koko Pirkanmaalta mistään muualta kuin Masuunista.

Annosten suositusviinit ovat luomua.

– Ravintolamme toimii hotellin yhteydessä, mutta emme ole tyypillinen hotelliravintola. Masuuni on yksilöllinen, uniikki kokonaisuutensa, ravintolapäällikkö Keijo Lehtola toteaa.

Myös kasvis- ja liha-annoksia valikoimasta löytyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat