Paikalliset

Pilvi vaihtaa omistajaa myös Tampereella – " Kansi-projekti vaatii runsaasti alansa parhaita konesalipalveluita"

Ficolo Oy on ostanut Cybercomin konesali-liiketoiminnan.

Ficololle siirtyvät Cybercomin Tampereen datakeskukset, lisäksi Cybercom ulkoistaa Ficololle konesalien operointiin liittyviä palveluita. Liiketoimintakaupalla ei ole asiakas- tai henkilöstövaikutuksia.

– Tampereen seudun talouskasvu on vahvaa, ja esimerkiksi keskustan mittava Kansi-projekti vaatii runsaasti alansa parhaita konesalipalveluita. Laajeneminen Tampereelle ja vuodelle 2019 suunnittelemamme Helsingin suuri datakeskus tekevät meistä alan keskeisen toimijan Suomessa, Ficolo Oy:n toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

Cybercomin konesaliasiakkaille muutos ei aiheuta toimenpiteitä. Asiakkaiden sopimukset säilyvät ennallaan ja kaikki palvelut jatkuvat keskeytyksettä. Kauppa tulee voimaan 31.8.2018.

– Olemme erittäin tyytyväisiä nyt alkavaan yhteistyöhön Ficolon kanssa. Luotamme Ficolon asiantuntemukseen ja kokemukseen datakeskuksien ammattilaisena. Cybercom auttaa jatkossakin yrityksiä ja organisaatioita hyötymään digitalisaation mahdollisuuksista. Muotoilemme, rakennamme ja ylläpidämme innovatiivisia, tietoturvallisia ja kestäviä pilvipohjaisia palveluita asiakkaillemme. Toimitamme jatkossakin ratkaisuja kotimaisia datakeskuksia hyödyntäen, kun asiakkaamme haluavat säilyttää datansa Suomessa, Cybercomin pilvipalveluista vastaava johtaja Tony Hendrell sanoo.

– Suurten datakeskusten rinnalle tarvitaan useampia paikallisia datakeskuksia. Paikallisten keskusten merkitys kasvaa esimerkiksi itseohjautuvien autojen ja ulkoistettujen teollisten prosessien yleistyessä: paikalliset keskukset varmistavat, että tieto auton tai teollisuuslaitoksen ja datakeskuksen palvelimella olevan pilvipalvelun välillä liikkuu mahdollisimman nopeasti. Tampereen datakeskus on meille niin sanottu connectivity edge datakeskus, joka sijaitsee lähellä datan käyttäjiä, Ihalainen kertoo.

Ficolo on vuonna 2011 perustettu Cloud Delivery -palveluihin erikoistunut konesaliyritys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat