Paikalliset

Verneri on prinssi ja taskuvaras ja Saska kuka ehtii ja nuori punasotilas TTT:n syksyssä

TEATTERI Verneri Lilja on syksyllä prinssi ja taskuvaras, Saska Pulkkinen taas nuori punasotilas ja Kuka ehtii.

Verneri Lilja ja Saska Pulkkinen pääsevät ryöstöretkelle TTT:n tämän syksyn Tämä on ryöstö! -komediassa.

Petteri Mäkinen

Jos tekijöillä on hauskaa, on useimmiten yleisölläkin.

Vaikka väite ei ole aukoton, ainakin Tampereen Työväen Teatterissa sen paikkaansa pitävyyteen luotetaan tänä syksynä vahvasti.

– Meillä on ollut niin hauskaa, että varmasti yleisölläkin on luvassa hauska ilta, vakuuttaa näyttelijä Saska Pulkkinen.

– Pelkästään näytelmän lukuharjoituksissa on naurettu. Luvassa on kaksi tuntia täyttä tykitystä, säestää kollega Verneri Lilja.

Lupausten takana on ensi viikon perjantaina Suomen kantaesityksensä saava englantilainen hittikomedia Tämä on ryöstö.

Tampereella odotuksia lisää se, että käsikirjoittajakolmikon Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields aiempi teksti Näytelmä joka menee pieleen on noussut supersuosikiksi Tampereen Teatterissa.

– Aiemmassa näytelmä menee pieleen, mutta meillä ei pitäisi mennä, muotoilee taskuvaras Sami Monosen roolin näyttämöllä tekevä Lilja.

Pulkkinen nähdään näyttämöllä laskutavasta riippuen 12–13 roolissa.

– Käsikirjoituksessa minun roolieni kohdalla lukee ”kuka ehtii” eli juoksemaan joudun.

Pulkkisen ja Liljan lisäksi näyttämöllä nähdään muun muassa Tom Lindholm, Puntti Valtonen, Janne Kallioniemi, Petra Ahola ja Heidi Kiviharju. TTT:n version on ohjannut Tommi Auvinen ja suomentanut Mikko Koivusalo.

TTT:n syksyn muut ensi-illat ovat päänäyttämöllä menestysmusikaali Billy Elliot (18.10.), Eino Salmelaisen näyttämöllä sci-fi-trilleri The Nether (31.8.), Sirkku Peltolan uutuusnäytelmä Pässi (9.10.) ja Juha ”Watt” Vainion lauluihin pohjautuva Vanhoja poikia (6.11.). Kellariteatterissa nähdään työelämään pureutuva Vakavuusongelma (4.9.) ja Teatteri Siperian kanssa yhteistyössä toteutettu Kylä (27.10.). TTT-Klubin ohjelmistoon kuuluu muun muassa karaokeshow Kuumia aaltoja (5.9.).

Aiemmin ensi-iltansa saaneista näyttämöllä jatkavat muun muassa Tytöt 1918 ja lastennäytelmä Adalmiinan helmi, joissa Pulkkinen ja Lilja tekevät syksyn toiset roolityönsä. Kumpikin on viettänyt kolmevuotisesta näyttelijäkiinnityksestään nyt ensimmäisen vuoden Tampereella.

– Tytöt 1918:aakin tehdessä on ollut hauskaa, vaikka tyylilaji ja aihepiiri ovat hyvin erilaisia, toteaa Hämeenlinnan kaupunginteatterista TTT:hen vuosi sitten siirtynyt Pulkkinen, 29.

– Minä pääsen Adalmiinan helmen prinssinroolissa ratsastamaa muun muassa keppihevosella. Keppariharrastus on tällä hetkellä niin suosittua, että toivottavasti se sujuu uskottavasti, pohtii vuosi sitten Teatterikorkeakoulusta valmistunut 26-vuotias Verneri Lilja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

TTT kokeilee anniskelukatsomoa – "Jos kokemukset ovat hyviä, jatkoa on luvassa"28.8.2018 12.20
Eduskunnan sivistys- ja tiedejaosto saa terveisiä Tampereelta – "Päätös TTT:n rahoituksesta on menossa vaalikauden yli"7.8.2018 16.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat