Puheenaihe

Suomen bkt kasvoi talouskriisiä edeltäneelle tasolle

Suomen bruttokansantuote on nyt samalla tasolla kuin vuoden 2007 lopussa. Kuvituskuva.

Arkisto Riitta Ketola

Suomen bruttokansantuotteen ennakoidaan nousseen huhti-kesäkuussa 0,5 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä. Viime vuoden vastaavasta ajankohdasta bkt nousi 2,9 prosenttia ja työllisten määrän kasvoi noin kaksi prosenttia.

Tiedot selviävät Tilastokeskuksen tiistaina julkaisemasta tuotannon suhdannekuvaajasta.

Bruttokansantuote on noussut talouskriisiä edeltäneelle tasolle. Suomen bkt on nyt suunnilleen samalla tasolla kuin se oli viimeksi vuoden 2007 lopussa.

Tuotanto nousi kesäkuussa kolme prosenttia viime vuoden kesäkuusta. Alkutuotanto kasvoi noin kymmenen prosenttia, jalostus reilun prosentin ja palvelut hieman yli neljä prosenttia.

Samaan aikaan myös inflaatio on kiihtynyt. Kuluttajahintojen vuosimuutos oli heinäkuussa 1,4 prosenttia, kun kesäkuussa se oli 1,2 prosenttia. Inflaation nousu johtui muun muassa savukkeiden, bensiinin ja hotellihuoneen hintojen noususta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Talous puksuttaa, mutta umpisynkkä varoitus tuli jo – talousennustaja MTV:lle: Suomen BKT voi pudota jopa 10 prosenttia 19.9.2017 12.10
Taloustieteilijä: ”Ei hyvätuloisilla ole velvollisuutta kuluttaa vain siksi, että Suomen kansantalous pyörisi”19.2.2015 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat