Paikalliset

Lukijalta: Unohdetut veneet Pyynikin rannalla harmittavat – "Onko kaupungin liian työlästä käydä rannat läpi?"

Lukijan kuva esittää harmillisen näyn Pyynikin rannasta.

Katja Mäkinen

Tamperelaista on lähestynyt Katja Mäkinen, jota harmittaa Pyynikin venerannan siivottomuus. Se syntyy Mäkisen mukaan venepaljoudesta. Rannalla on hänen mukaansa paljon veneitä, joille ei löydy omistajaa.

– Olen jo monena vuonna katsellut surullista näkyä Pyynikin venerannassa, paikka siis Koulukadun minigolfilta alas rantapolulle. Koko matkalta polun alkupäästä teatterille päin, löytyy monesta kohtaa täysin käyttämättömiä, hylättyjä veneitä. Ovat likaisia, huoltamattomia, myrskyissä telineiltään järveen tipahtaneita ja rikkoutuneita, Mäkinen kuvailee.

– Ihmettelen ettei kaupunki paremmin pidä kirjaa siitä, ketkä vielä oikeasti käyttävät tai tarvitsevat venettään ? Paikat on kuitenkin numeroitu, vai onko sekaan tuotu veneitä tyhjille paikoille eikä niistä makseta?, Mäkinen kysyy.

Hän arvelee, että veneet ovat kenties unohdettuja.

– Käsittääkseni venepaikan vuokra on aika arvokas, ja saattaisi olla vapaan paikan todellisia tarvitsijoitakin. Kyllähän nuo rikkoutuneet ja veden varaan joutuneet veneet ovat muutenkin maiseman pilaajia, jos niin tarkalla silmällä asioita huomioi ympäristössään niin kuin minä, Mäkinen sanoo.

– Onko muka kaupungin liian työlästä kerran vuodessa käydä nämä paikat läpi ? Ei näitä kuitenkaan satoja ole. Oiva kesäduunikin jollekin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lukija ihmettelee Tahmelan rantakallioiden epäsiisteyttä – Kaupunki myöntää ongelmat24.7.2018 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat