Paikalliset

Eduskunnan sivistys- ja tiedejaosto saa terveisiä Tampereelta – "Päätös TTT:n rahoituksesta on menossa vaalikauden yli"

Eduskunnan sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtaja Pia Viitanen ja Tampereen Työväen Teatterin hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen löysivät toisistaan juttuseuraa.

Pekka Ruissalo

Puhetta riitti, kun eduskunnan sivistys- ja tiedejaosto availi kaksipäiväistä Tampereen-vierailuaan tiistaina. Ohjelmassa oli muun muassa käynti Tampereen Työväen Teatterissa, jossa juttuseuraksi löytyi teatterinjohtaja Maarit Pyökäri sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen. Illan aikana juttuseuraksi saadaan myös Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.).

Kaksi teemaa nousi nopeasti esille – ensimmäisenä Tampereen Työväen Teatterin rahoitusmallin tulevaisuus ja toisena se, miltä Tampere näyttää siinä vaiheessa, kun on aika hakea kulttuuripääkaupungin asemaa vuonna 2020.

– Toki ollaan tultu eteenpäin päivästä 17. tammikuuta, jolloin tuntui siltä että kaikki on menossa ihan sekaisin, kommentoi Kai Hintsanen.

Sen jälkeen puolustajia TTT:lle on löytynyt, mutta ei ole vielä varmuutta, missä vaiheessa varma päätös rahoituksesta tulee. Todennäköistä on, että se tulee seuraavalla eduskuntakaudella.

– Päätös TTT:n rahoituksesta on todennäköisesti menossa vaalikauden yli, Hintsanen arvioi.

Hänen mukaansa kaupungin pitäisi olla vieläkin aktiivisempi markkinoija, mikäli kulttuuripääkaupungin asetelmaa aiotaan uskottavasti edustaa.

– Esimerkiksi Pyynikin kesäteatteri näkyy mainonnassa mielestäni aika huonosti.

Jaoston puheenjohtajan, tamperelaisen kansanedustajan Pia Viitasen (sd.) mielestä kahden vuoden aikana pitäisi tehostaa monikunnallista yhteistyötä maakunnan sisällä.

– Tampereen ja Mäntän yhteistyö on tässä erinomainen esimerkki, lisää vaan sellaista. Rohkeaa innovointia ja mietintää, voi löytyä yllättäviäkin yhteistyökuvioita, Viitanen kannustaa.

Sivistys- ja tiedejaoston reissu Tampereelle on kaksipäiväinen ja se päättyy keskiviikkona. Silloin on luvassa ainakin käynti Vapriikissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hätä TTT:n puolesta toi myös ministerin Tampereelle: ”Olin vaikuttunut yhteisestä asiasta”18.3.2018 15.00
"Yksimielisyys teki vaikutuksen myös ministeriin" – Näin kulttuuriväki otti kantaa TTT:n puolesta14.3.2018 11.50
Nyt jyrähtää maakuntahallitus: "TTT:n valtionosuus sekä asema kansallisnäyttämönä on turvattava"12.3.2018 14.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat