Paikalliset

Särkänniemessä käynyt yli 400 000 ihmistä – näin helteet vaikuttivat

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo, että helteestä huolimatta esimerkiksi Planetaario on vetänyt väkeä. Moni haluaa kuumalla ilmalla hetkeksi viileään vilvoittelemaan.

Riina Haapala

Särkänniemen kesäkausi on hieman viime vuotta edellä, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Tänä vuonna kesäkaudella huvipuistossa on vieraillut tähän mennessä jo reilut 400 000 kävijää. Viime kesänä kävijöitä oli kaiken kaikkieaan 598 000. Touko- ja kesäkuu sujuivat huvipuiston kannalta hyvin, mutta heinäkuun kovat helteet aiheuttivat kävijämääriin pientä notkahdusta.

Lämmin kesä on kuitenkin jakanut kävijämääriä tasaisemmin eri päiville: jos viime kesänä huonoina päivinä kävijöitä oli vähän ja harvempina lämpiminä päivinä todella paljon, nyt vastaavia ruuhkapäiviä ei ole kovin paljon ollut. Se on näkynyt myös asiakaspalautteissa, kun laitteisiin ei ole tarvinnut jonottaa niin kauan.

Erityisen tyytyväinen toimitusjohtaja Seppälä onkin huvipuiston asiakastyytyväisyyteen.

– Asiakastyytyväisyys on ennätystasolla, Seppälä iloitsee.

Seppälä arvelee, että lyhyempien jonojen lisäksi tyytyväisyyteen ovat vaikuttaneet tämän kesän uudistukset. Hurricane ja Viikinkilaiva siirrettiin uusille paikoille ja näkymää järvelle avattiin. Aivan rantaan tehtiin uusi alue: Taikaranta. Alue on suunnattu erityisesti perheille ja rauhallisempaa menoa kaipaaville. Huvimajakaruselli siirrettiin Taikarantaan ja se nimettiin Järvikaruselliksi.

Myös viime kesän uutuuslaite Hype on pitänyt hyvin pintansa. Kaikkein suosituin laite on kuitenkin hellekelillä Tukkijoki ja hyvänä kakkosena tulee Koskiseikkailu.

– Vesilaitteet ovat suosittuja. Koko perheen laitteista Kantti x Kantti on ollut suosittu, mutta sitten Hype, X ja Tornado ovat olleet supersuosittuja.

Seppälän mukaan myös ravintolat ovat koko ajan lisänneet suosiotaan. Tänä kesänä ravintolapuolelle on tuotu uutuutena Riemu, joka on Seppälän mukaan kerännyt hyvin asiakkaita.

– Sitten tietysti juomat, jätskit, mutta myös pienet suolaiset ovat tehneet kauppansa.

Hellekesän tyypillisin asiakas on lapsiperhe ja Seppälän mukaan tänä kesänä Särkänniemessä on näkynyt paljon nuoria ja nuoria lapsiperheitä. Sen sijaan helle on tehnyt sen, ettei isovanhempia lapsenlapsien kanssa ole niin paljon näkynyt.

– Se, mikä on ilahduttanut erityisesti, on aikuisryhmien määrä. Yritys- tai harrasteporukoita on ollut useampi, mitä ei vielä viitisen vuotta sitten näkynyt. Heiltä tulee positiivista palautetta, kun aikuiset pääsevät pitämään hauskaa keskenään.

Särkänniemi auki taas syyslomalla

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi päättyy 8. syyskuuta. Syyslomaviikolla se kuitenkin avaa ovensa teemaviikon merkeissä.

Syyslomaviikolla järjestetään viime vuonna suuren suosion saanut Karmiva karnevaali.

Tapahtumassa on tänä vuonna enemmän avoimia huvilaitteita ja myyntipisteitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat