Paikalliset

Kangasalla pääsee seuraamaan lepakoiden elämää – yliäänidetektori tuo myös äänet ihmiskorvan kuultaviksi

Kangasalla järjestetään lepakkoretki. Arkistokuva.

Kangasalan kaupungin ympäristönsuojelu ja Ekokumppanit järjestävät lauantaina 4. elokuuta maksuttoman yölepakkoretken, jolla havainnoidaan Vääksynojan alueella viihtyviä lepakkolajeja. Retken oppaana toimii lepakkoasiantuntija Pekka Rintamäki, jolla on mukana myös yliäänidetektori, jolla lepakoiden kaikuluotausäänet pystyy muuntamaan ihmiskorvin kuultaviksi.

– Lepakoiden kuuntelemisen lisäksi retkellä jutellaan lepakoiden elintavoista. Muun muassa kuinka vanhaksi ne elävät, mitä ne syövät ja miten niitä tutkitaan, Rintamäki lupaa.

Retkelle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan ilmestyminen retki-iltana kello 22.30 Kangasalan Huutijärven uimarannan parkkipaikalle (Myllytie 4) riittää. Rintamäki suosittelee saapumaan paikalle mahdollisuuksien mukaan kävellen tai pyörällä, sillä parkkitilaa on rajoitetusti. Koska lepakot eivät liiku sateella, on retkellä säävaraus, eli sadesäällä retkeä ei järjestetä. Poutaisella säälläkin Rintamäki kehottaa pukeutumaan retkelle lämpimästi.

– Päälle kannattaa pukea pitkähihaista ja -lahkeista vaatetta, sillä yöllä voi olla jo viileää ja hyttysiäkin lienee liikkeellä, Rintamäki vinkkaa.

– Ja omat retkieväät on hyvä olla myös mukana, jos sattuu nälkä yllättämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat