Paikalliset

Helsingin yliopisto aloittaa islamilaisen teologian opetuksen, Perussuomalaisten kansanedustajat ihmettelevät ratkaisua – Savio: "Tieteellisten kriteerien täyttymistä on epäilty vahvasti..."

Ylöjärveläinen kansanedustaja Sami Savio (ps.) kummeksuu Helsingin yliopiston päätöstä aloittaa islamilaisen teologian opetus.

Perussuomalaisten ylöjärveläinen kansanedustaja Sami Savio ihmettelee Helsingin yliopiston päätöstä ottaa koulutusohjelmaansa islamilaisen teologian opetus.

Samaa asiaa on kommentoinut myös puolueen turkulainen kansanedustaja Ville Tavio.

Savio ja Tavio ottavat asiaan kantaa Facebookissa.

– Yliopistojen rahoitukseen kohdistuneet leikkaukset eivät ole olleet lainkaan niin rajuja kuin usein väitetään. Siitä on osoituksena muun muassa Helsingin yliopistoon perustettu uusi islamilaisen teologian yliopistonlehtorin virka.

Savio kyseenalaistaa opetuksen tieteelliset kriteerit, ja nostaa vertailuun myös naistutkimuksen, jonka akateemista funktiota on sitäkin usein kritisoitu.

–Tieteellisten kriteerien täyttymistä opetuksessa on epäilty vahvasti ja oikeutetusti, eikä epäilyksiä ole lainkaan hälventänyt se, että syksyllä viranhoidon aloittava henkilö on puolustanut aiemmin julkisesti sharia-lain käytäntöjä. Yliopistoissa jo pitkään harjoitettu naistutkimus näyttääkin saavan veronmaksajien kustannuksella kovan kilpailijan, Savio kommentoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turvapaikanhakija levitti islamistista propagandaa vastaanottokeskuksessa – "Sai silti oleskeluluvan"21.8.2017 14.29
Satanismi ei kadonnut Suomesta minnekään – Tutkija: "Tätä joukkoa innoittaa nyt islam ja äärioikeisto"27.9.2017 19.30
Islam-vastainen mielenosoitus kuohutti nuoria – "Osa oppilaista olisi halunnut mukaan, osa näytti keskisormea"1.6.2017 15.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat