Paikalliset

Ilves palasi sunnuntaina voittojen tielle nuorekkaalla kokoonpanolla – "Otimme suunnitelma B:n käyttöön"

Tammelan jalkapallokentällä nähtiin sunnuntai-iltana voitokkaasti pelannut Tampereen Ilves.

Pekka Ruissalo

Bulgariassa viime viikolla käynyt Ilves-ryhmä palasi Suomeen nopealla aikataululla, kun sunnuntaina Tammelassa vastaan asettui kriisijoukkueeksi ajautunut PS Kemi. Matkan rasitukset näkyivät siinä, että monien pelaajien sykkeet eivät palautuneet tavallisella nopeudella, joten päävalmentaja Jarkko Wiss oli ottanut kentälle nuoren ryhmän.

Tällä sapluunalla voitto irtosi. Tamperelaisryhmä voitti varmasti kemiläisjoukkueen 2-0.

– Otimme niin sanotusti suunnitelma B:n käyttöön. Avaukseen viisi A-junnuikäistä ja muutenkin aika vähäisellä kokemuksella oli meidän yksitoista pelaajaamme. Pojat hoiti tehtävänsä hienosti. Saimme alussa tarpeeksi vauhtia ja liikettä, että siellä oli vähän kiire Kemin pelaajilla, Wiss kommentoi ottelun jälkeen.

Vakuuttavia otteita avauskokoonpanossa esittivät muun muassa keskuspuolustaja Mikael Almén ja tuoreehko hyökkääjä Fofana Tiemoko. Tiemoko aloitti myös Ilveksen maalinteon rangaistuspotkusta.

– Alménilla ihan huikea esitys. Totta kai takareisi kramppasi varmaan vähän jännityksestä ja muutenkin, mutta on hienoa, että hän on vuonna 2000 syntynyt ja samantien meidän paras pallollinen toppari. Ihan mahtavaa, Wiss kiittelee.

– Fofanalla myös ensimmäinen peli avauksessa. Hän kävi pelaamassa Hämeenlinnassa (yhteistyöseura HJS Akatemiassa) yhden pelin ja on vielä aika raaka tapaus, mutta on hänessä potentiaalia.

– Vielä kun saadaan kaverille paremmin soveltuvat nappulakengät ja kerrattua miten paitsiosääntö menee, niin hyvältä näyttää.

Ottelukoosteen ja tiedotustilaisuuden voit katsoa tästä linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat