Paikalliset

"Valmiiksi pullotettua vettä ei ole kaivattu" – Tamperelainen hanavesi nousi suosituksi nuorten MM-kisoissa

Tamperelainen hanavesi on saanut kansainvälistä suosiota kuluneen viikon aikana. Arkistokuva.

Yleisurheilun nuorten MM-kisoissa Tampereella päädyttiin ratkaisuun, jossa urheilijat juovat hanavettä valmiiksi pullotetun veden sijaan. Ratkaisu on kilpailujen pääsihteerin Elisa Hakasen mukaan osoittautunut onnistuneeksi, ja tamperelaiselle hanavedelle on ollut kysyntää koko viikon ajan.

Asiaan kytkeytyy myös kokemuksellinen aspekti. Monet ovat juoneet hanavettä Tampereella ensimmäistä kertaa elämässään.

– Jo heti ensimmäisenä kisapäivänä urheilijat suorastaan kyselivät vesipisteitä. Näin siitäkin huolimatta, että monet urheilijat joivat ensi kertaa hanavettä. Juomakelpoinen hanavesi ei ole itsestäänselvyys kaikkialla, Hakanen huomauttaa.

Ratkaisuun on liittynyt myös ympäristöllinen näkökulma. Muovijätteen määrä vähenee huomattavasti, kun urheilijat juovat suoraan hanasta. Lisäksi suomalainen hanavesi on myös puhdasta: THL:n tutkimuksen mukaan pullovedessä voi olla jopa 100 kertaa enemmän mikrobeja kuin vesijohtovedessä.

Kaiken muun lisäksi kilpailunjärjestäjä on tarjonnut jokaiselle osanottajalle tyhjän vesipullon, joka voidaan täyttää kisojen aikana suoraan hanasta.

Lisää aiheesta

Nuorten yleisurheilun MM-kisat ovat alkamaisillaan Tampereella: IAAF:n pomo Sebastian Coe ehti kuin ehtikin ajoissa, vaikka lento oli puolitoista tuntia myöhässä9.7.2018 17.23
Pitkän linjan yleisurheiluvaikuttaja Antti Pihlakoski kehuu Tamperetta – "Siskonikin muutti nyt Turusta tänne"9.7.2018 21.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat