Paikalliset

Ilves kohtaa bulgarialaisjoukkueen euro-ottelussa torstaina – Päävalmentaja Wiss odottaa fyysistä kohtaamista

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa bulgarialaisvastustajaa jo innolla.

Pekka Ruissalo

Torstaina tehdään tamperelaisittain arvioituna historiaa, kun Ilves kohtaa Eurooppa-liigan karsinnassa bulgarialaisen Slavia Sofian. Kaksiosaisen otteluparin ensimmäinen osa pelataan Suomessa, Helsingin Töölön 5G Areenalla. Ottelu alkaa kello 19.

PäävalmentajaJarkko Wiss odottaa iltapuhteesta tiukkaa kamppailua. Wiss oli pelaajana mukana yksitoista vuotta sitten, kun Tampere United kaatoi toisen sofialaisseuran Levskin.

– Bulgaria on perinteisesti kova futismaa, mutta sofialaisia on ennenkin kaadettu tamperelaisvoimin. Bulgariasta on hyviä muistoja. Ainakin silloin huomasi, että Levski ei ollut kesällä vielä terävimmässä iskussaan. Olemme nyt Slaviaa vastaan selvästi altavastaajia, mutta pientä etua meille voi tosiaan tuoda se, että Bulgariassa kausi on vasta alkamassa. Heidän joukkueensa hakee vielä muotoaan, Wiss kertoo.

Slavian pelitapaan on päästy perehtymään kattavasti.

– Olemme tutustuneet ottelutallenteisiin ja -raportteihin, ei tässä sinällään ole mitään epäselvää. Kyseessä on isokokoinen ja ulkomaalaisilla pelaajilla vahvistettu joukkue. Slavian viimeisimmässä Super Cup -matsissa he puolustivat kurinalaisesti. Fyysistä ja kovaotteista pelaamista. Slavia vaikuttaa rutinoituneelta porukalta. Totta kai vuosi ja pelaajat vaihtuvat, mutta valmentaja on pysynyt samana, joten peliajatus pysynee ennallaan.

– Sarjassa Slavia ei ole menestynyt viime aikoina ihan niin hyvin, mutta Cup-mestaruus kertoo, että he osaavat valmistautua ottelukohtaiseen pelaamiseen. Meidän pitää olla siis hereillä. Haluamme näyttää olevamme kotijoukkue pelaamalla aktiivisesti. Pelin pitää olla rohkeaa. Samalla tulee kuitenkin muistaa, että ensimmäisen osaottelun tärkein tavoite on se, että toisessa osaottelussa on vielä pelattavaa. Turhia vierasmaaleja ei saa päästää, Wiss päättää.

Lisää kommentteja otteluun liittyen voit lukea Ilveksen nettisivuilta. Mukana myös Jarkko Wissin videohaastattelu.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat