Paikalliset

Tampereella kokeillaan uusia kävelyopasteita – Nyt kysytään, mihin pitäisi opastaa

Mustat viitat ja opastetaulut ohjaavat kulkijaa Tampereen rautatieasemalta ja Keskustorilta Ratinan stadionille.

Uudet opasteet ovat osa Tampereen keskustaan luotua kävelyopastuksen konseptia, jolla tavoitellaan kävelyn lisääntymistä kehittämällä opastamista eri tavoin.

Ensimmäiset opasteet ilmestyvät katukuvaan yleisurheilun nuorten MM-kisoihin ja opastaminen jatkuu raitiotien rakentamisen ajan.

Kokeiluun valittiin reitit rautatieasemalta ja Keskustorilta Ratinan stadionille. Kokeilu ajoitettiin alkamaan 10.−15.7.2018 pidettävien nuorten yleisurheilun MM-kilpailuista, joihin osallistuu urheilijoita, huoltajia ja katsojia yli 170 maasta. Hämeenkadun rakentamisen vuoksi reitti kulkee aluksi Verkatehtaankadulla.

Opastuskokeilu jatkuu siihen asti kunnes Hämeenkatu on valmis ja pysyvä opastus voidaan toteuttaa Hämeenkadun kautta.

Opastamiskokeilu on osa Tampereella vuonna 2016 hyväksyttyä kävelyn opastejärjestelmän konseptia, jonka tavoitteena on lisätä kävelyä ja pyöräilyä Tampereen keskustassa. Opastettavia kohteita ja reittejä on tulossa lisää. Tampereen kaupungilla on käynnissä avoin kysely siitä, mihin kuntalaiset toivoisivat opasteita.

Opastettavien kohteiden kriteeriksi asetettu, että opastettavassa kohteessa on vähintään 15 000 kävijää vuosittain. Lisäksi kohteen tulee olla auki vuoden ympäri vähintään viitenä päivänä viikossa. Opastettavat kohteet voidaan jakaa karkeasti viiteen pääryhmään: opastuspaikat, liikennekohteet, kulttuurikohteet, aktiviteetit ja nähtävyydet.

Opastekokeilu on osa Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelman 6Aika: Opastamisen ekosysteemi -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää monipuolisesti opastamista ja mahdollistaa nopeita opastuskokeiluja. Hankkeessa on kehitetty juuri julkaistu Tampere Events App ja meneillään on opastamiskokeilu, jossa Bluetooth-majakat jakavat ympäristöönsä tietoa raitiotietyömaista.

Kysely opastekokeilusta löytyy täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat