Puheenaihe

Uhri tunnisti sarjakuristajan asunnollaan: "Murhaaja!" – Michael Penttilä tarttui naista kaksin käsin kaulasta

Tänään julkiseksi tullut teon kuvaus epäillystä murhasta Vaasankadulla on hyytävää luettavaa. 

Kuvakaappaus MTV:n uutisvideolta

MTV

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän oikeudenkäynti uusimmista rikosepäilyistä on alkanut tänään Helsingin käräjäoikeudesta. Penttilää syytetään helsinkiläisnaisen murhasta, josta syyttäjä vaatii hänelle elinkautista. Penttilä on myöntänyt henkirikoksen, mutta katsoo syyllistyneensä vain tappoon.

Julkiseksi tulleen haastehakemuksen mukaan Penttilä oli sopinut tapaamisen 52-vuotiaan naisen kanssa Vaasankadulle naisen asuntoon 13. huhtikuuta. He olivat tavanneet talon portilla ja menneet yhdessä asuntoon, jossa Penttilä oli ottanut aurinkolasit päästään. Nainen oli tunnistanut Penttilän, kutsunut tätä murhaajaksi ja alkanut sättiä häntä.

Penttiä tarttui naista kaksi käsin kaulasta ja kuristi häntä käsin sekä nahkavyöllä. Uhri pyristeli irti Penttilän otteesta siinä onnistumatta.

Kamppailun kestäessä nainen vaipui lattialle jääden makaamaan selälleen kädet ojennettuna pää yläpuolelle – uhri oli tässä vaiheessa vielä elossa. Penttilä meni lattialla korisseen naisen viereen, otti sukkahousut ja kietoi ne naisen kaulan ympäri ja kuristi voimalla, jolloin uhri muuttui kasvoiltaan siniseksi.

Kuristamisen seurauksena nainen on tehnyt kuolemaa vähintään 6–8 minuuttia, haastehakemuksessa kerrotaan.

Naisen muututtua siniseksi Penttilä meni makuuhuoneen sängylle lepäämään ainakin 10 minuutiksi. Tämän jälkeen mies palasi uhrinsa luo, ravisteli tätä leuasta kiinni pitämällä todetakseen, onko nainen elossa vai ei. Penttilä oleskeli naisen asunnossa tunteja, jonka jälkeen hän raahasi ruumiin makuuhuoneeseen ja piilotti sängyn alle, josta hänet löydettiin 4. toukokuuta, kun naisen naapurit alkoivat valittaa asunnosta tulevaa hajua.

Kaikkiaan Penttilä oleskeli murhan jälkeen yli kaksi vuorokautta, jolloin hän myös siivosi asunnon perusteellisesti, niin ettei Penttilän DNA:ta ole löytynyt asunnosta.

Lue myös: Puolustus: Penttilä toimi paniikissa ja tapahtumat etenivät "yllätyksellisesti"

Syyttäjän mukaan tappo on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'asti ja julmasti. Tekotapa osoittaa tekijässä erityistä raakuutta, mikä ilmenee uhrin kaulan alueen vammoista, jotka ovat elinaikana syntyneitä vammoja. Kuristaminen on tapahtunut käsin, nahkavyöllä ja sukkahousuja käyttäen. Tappamisessa on osoitettu päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä.

Tekotapa on ollut julma, koska uhri on tiennyt ja tuntenut vähintään useiden minuuttien ajan, että hän tulee kuolemaan. Kaulan alueen vammat ovat olleet varmuudella suurta kipua ja hengenahdistusta tuottavia. Tekoa on pitkitetty tuskien lisäämiseksi. Tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä. Uhri on ollut pieni, noin 30 senttiä Penttilää lyhyempi siro nainen, jolla ei ole ollut mahdollisuus puolustautua Penttilää vastaan.

Teon suunnitelmallisuudesta viestii se, että Penttilä on hankkinut tätä tarkoitusta varten uuden puhelimen ja siihen prepaid-liittymän, jota hän on käyttänyt yhteydenpidossa naisen kanssa. Penttilä on salannut oikean nimensä, joten nainen ei tiennyt, kenet todellisuudessa on tapaamassa.  Lisäksi suunnitelmallisuutta osoittaa se, että Penttilä on ennen surmaa katsonut kuristamisvideon sekä ottanut kotoa lähtiessään mukaan välineistöä kuten nahkahanskoja, nahkavöitä, huivin ja sukkahousut.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sarjakuristaja Michael Penttilälle elinkautinen – oikeus ei lähettänyt mielentilatutkimukseen11.7.2018 14.53
Sarjakuristajalle syyte murhasta – sai vain reilu kuukausi sitten hovista yli 2 vuoden tuomion 3.7.2018 13.23
Sarjakuristaja Penttilälle 2 vuoden ja 6 kuukauden tuomio – uhri 17-vuotias tyttö29.5.2018 08.15
Mediat: Sarjakuristajalla hyytävä diagnoosi – "Hoito saattaa jopa pahentaa tilannetta"9.5.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat