Paikalliset

Nuorten yleisurheilun MM-kisat ovat alkamaisillaan Tampereella: IAAF:n pomo Sebastian Coe ehti kuin ehtikin ajoissa, vaikka lento oli puolitoista tuntia myöhässä

VisitTampereen pomomies Perttu Pesä sai maanantaina uuden ystävän. Hän on oikealla puolella istuva Kansainvälisen Yleisurheiluliiton puheenjohtaja, entinen huippujuoksija ja vankka huumorimies Sebastian Coe.

Pekka Ruissalo

On enää muutama tunti, kun Tampereen Ratinan stadionin täyttää vuoden kansainvälisin urheilutapahtuma koko maailmassa. Maanantai-iltana se näkyy jo muualla Ratinassa: yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisat on nyt täällä.

Ja on täällä moni muukin. Yksi heistä on Kansainvälisen Yleisurheiluliiton IAAF:n pomomies, entinen huippumaileri ja 800 metrin ME-mies, brittiläinen Sebastian Coe. Saapuminen Tampereelle ei ollut aivan yksinkertaista.

– Viikonvaihteessa olin katsomassa formuloita. Maanantaina tapasin jälleen yhden lahjakkaan suomalaisen formulakuskin, kun (entinen Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja) Antti Pihlakoski kyyditsi minut tänne puolessatoista tunnissa Helsingistä. Lentoni oli siis puolitoista tuntia myöhässä, Coe vitsaili Ratinan stadionilla järjestetyssä avaustilaisuudessa.

Paikalla oli toinenkin kova urheilulegenda, edelleen pituushypyn ME:n haltija Mike Powell. Ja tietenkin myös VisitTampereen Perttu Pesä.

– Antti kertoi matkalla, mitä nimesi tarkoittaa englanniksi. Kutsun sinua nyt nimellä Mister Nest (Herra pesä -toim.huom.), Coe vitsaili.

Avajaistapahtuma alkaa Ratinassa kello 18 uuden kauppakeskuksen ja stadionin välisellä alueella.

Lisää aiheesta

Yleisurheilun nuorten MM-kisojen avauspäivä on maanantaina – Tampereella nähdään pari todellista lajilegendaa, joista toinen on yhä ME-mies, katso video9.7.2018 09.23
Ensi viikolla Tampereesta tulee maailman yleisurheilun keskus6.7.2018 07.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat