Puheenaihe

Varuskunnat täyttyvät maanantaina – aloikkailla edessään ainakin 165 päivää armeijaelämää

Kuvituskuva

Päivi Tuovinen

12 200 alokasta aloittaa asepalveluksensa huomenna maanantaina 9. heinäkuuta. Joukossa on lähes 600 vapaaehtoista naista, kertoo Puolustusvoimat.

Varusmiehistä suurin osa, 9 500, aloittaa maavoimien joukko-osastoissa. Loput jakaantuvat merivoimien, ilmavoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoihin.

Maavoimissa eniten alokkaita menee Porin prikaatiin, Kainuun prikaatiin ja Karjalan prikaatiin, joista jokaisessa aloittaa noin 2 000 alokasta. Ruotsinkieliset alokkaat, joita on noin 700, suorittavat palveluksensa pääosin Merivoimien Uudenmaan prikaatissa.

Varusmiespalvelus alkaa kahdeksan viikon peruskoulutuskaudella, jolloin varusmiehille opetetaan, kuinka toimia turvallisesti yksittäisenä sotilaana ja taistelijaparina. Lisäksi sen aikana arvioidaan soveltuvuus erikois- ja johtajakoulutukseen.

Peruskoulutuskauden päättyessä tehdään valinnat miehistökoulutukseen ja aliupseerikoulutukseen. Samalla määräytyy myös koulutuksen mukainen palvelusaika, joka on 165, 255 tai 347 vuorokautta.

Erikoiskoulutuskaudella varusmiehille opetetaan oman koulutushaaran mukaista toimintaa ryhmässä ja joukkueessa. Sen jälkeen he harjoittelevat sodanajan tehtävissä joukkokoulutuskaudella, jonka aikana pidetään tärkeimmät taistelu- ja ampumaharjoitukset, kertoo Puolustusvoimat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Varusnaisten kuvat leviävät netissä – Varusmies-lehti: "Törkeää läähättää anonyymisti jonkun pepulle"4.6.2018 10.45
Reserviläisliittoon historiallisen kova jäsentulva – Maanpuolustus innostaa nyt nuoria22.9.2017 15.43
Elisabeth Rehnin ideapankki tuotti mallin, joka voisi korvata koko asevelvollisuuden Suomessa23.5.2018 13.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat